Aeternity | AE

Aeternity kopen

Aeternity kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Aeternity te kopen en een wallet te plaatsen. AE is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Aeternity: supersnelle transacties tegen extreem lage kosten

AeternityAeternity is een vrij nieuwe blockchain in de wereld van de cryptovaluta. In de basis maakt men bij Aeternity gebruik van de Ethereum blockchain, doch de ontwikkelaars hebben tal van nieuwe features aan hun eigen variant toegevoegd. Features die (nog) niet bij Ethereum toegepast worden, maar die zonder meer het gebruik van Aeternity erg nuttig en handig kunnen maken. De munt, cq token die binnen het Aeternity systeem gebruikt wordt heeft de naam Aeon meegekregen. Omdat Aeternity een nog vrij jong project is, wordt op dit moment Aeternity via Litebit exchange nog niet ondersteund. Het is echter gewoon een kwestie van tijd en rustig afwachten voordat je Aeternity met iDeal kunt kopen op dit Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta.

Aeternity uitleg en werking

Zoals gezegd is Aeternity gebaseerd op de Ethereum blockchain. De belangrijkste overeenkomst tussen deze twee is dan ook, dat het doel van het systeem vooral is om digitale contracten veilig te kunnen ondertekenen. Om wat voor soort contracten het dan precies gaat, is ook bij Aeternity volledig van ondergeschikt belang. Het basisbeginsel is dus voor beide blockchains precies hetzelfde, alleen de manier waarop Aternity het volledige proces afhandelt verschilt van hoe Ethereum dat doet.

Trage transacties uitgesloten

Een bekend probleem met blockchains die al langere tijd actief zijn, is dat de doorvoersnelheid van de te verwerken transacties steeds trager wordt en het dus steeds langer duurt voordat het systeem zo’n transactie uiteindelijk definitief goedkeurt. De ontwikkelaars van Aeternity hebben er daarom bewust voor gekozen om taken te scheiden, zodat de blockchain op tal van punten ontlast wordt en een snelle doorvoer van de transacties ongewijzigd in stand blijft. Aeternity kan daarom ook een ‘near instant’ afhandeling van alle aangeleverde transacties garanderen.

Hybride afhandeling

Een van de meest in het oog springende manieren waarop Aeternity met de blockchain omgaat, is door een scheiding aan te brengen in het Proof of Stake en het Proof of Work protocol. Deze methode wordt inmiddels ook door diverse andere modernere cryptovaluta omarmd. Sterker nog, ook ‘grote broer’ Ethereum maakt inmiddels gebruik van zo’n hybride systeem. Bij Aeternity wordt de Proof of Work afgehandeld door een nieuwe methodiek, wat intern door een van de initiatiefnemers van deze cryptovaluta ontwikkeld werd en inmiddels bekend staat als de Cuckoo Cycle.

Minen met je smartphone

De Cuckoo Cycle is letterijk erg energiezuinig in het gebruik. De lichtgewicht zorgt er dan ook voor dat het ook prima draait op computers die NIET standaard voorzien zijn van grafische kaarten met zware processoren. De nieuwe Aeons kun je zelfs gewoon op je smartphone minen! Dankzij deze innovatie kan Aeternity een volledig nieuw marktsegment aanboren. Het mobiele gebruiksgemak kan er daarnaast mede aan bijdragen dat betalen met Aeons wereldwijd snel een geaccepteerd fenomeen wordt. En als heel veel mensen Aeternity op hun mobiele telefoon gaan gebruiken, ontstaat tenslotte tevens meteen een ongekend groot gedecentraliseerd netwerk. Dit enorme netwerk vergroot de kracht, continuïteit en veiligheid van het systeem nog verder.

Optimale privacy voor contracten

De smart contracts, waarvan Aeternity de geldigheid checkt, maken echter geen deel uit van de blockchain zelf. Ze worden uitsluitend (in zogenoemde state channels) opgeslagen bij de partijen die het bewuste contract met elkaar zijn aangegaan. Om de snelheid van Aeternity op peil te kunnen houden, vraagt het systeem daarom alleen maar de status van contracten op, op het moment dat er een dispuut over ontstaat tussen de contractpartijen. Een groot voordeel van deze externe opslagmethode is tevens, dat de privacy van de contractpartijen veel beter is afgeschermd, dan wanneer deze info in een openbare blockchain te zien is.

Gedecentraliseerde Oracles verhogen veiligheid

Zoals gezegd kan in principe iedereen met een computer of smartphone zonder problemen zelf Aeons minen. Als je eenmaal over Aeons beschikt, geeft Aeternity je ook meteen de mogelijkheid om als gedecentraliseerde Oracle te fungeren. In het geval dat een smart contract op specifieke gebeurtenissen gebaseerd is waarvoor publieke informatie beschikbaar is (zoals bijvoorbeeld de weersgesteldheid op een bepaalde locatie, verkiezingsuitslagen, de dagprijs van goud, etcetera), dan dient het Oracle systeem ervoor om deze publieke informatie officieel bevestigd te krijgen. Met andere woorden Oracle-deelnemers zullen dan een of meer eenvoudige vragen moeten beantwoorden om de definitieve afhandeling van een smart contract voor derden definitief succesvol te kunnen voltooien.

Gebruiksmogelijkheden Aeternity

De grote mate van decentralisatie waar Aeternity naar streeft, zorgt ervoor dat fouten tijdens de afhandeling van smart contracts niet meer voor kunnen komen en dat de kosten per snel uitgevoerde transactie aangenaam laag blijven. Omdat de inhoud van de smart contracts volledig vrij is, zijn de gebruiksmogelijkheden van Aeternity letterlijk legio. Mede om die reden hopen de initiatiefnemers achter Aeternity op een zeer brede acceptatie en implementatie van hun blockchain en de daarbij behorende Aeon coins. Je kunt bij coinmarketcap de laatste informatie bekijken van deze coin. Zie ook Wat is de coinmarketcap

Fintech toepassingen

De meest logische toepassing waar veel mensen bij het gebruik van cryptovaluta aan denken is gedecentraliseerde fintech. Maar Aeternity kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden voor het concretiseren van grootschalige contracten, waarbij het plaatsen van een digitale handtekening de legaliteit van het (digitale) document wordt bevestigd door alle ondertekenaars ervan. Aeternity kan ook de veiligheid van crowd funding campagnes aanmerkelijk verhogen. De langs deze weg bij elkaar verzamelde investering zou in principe veilig geparkeerd kunnen worden op een state channeltotdat een tegenprestatie is geleverd of een bepaalde datum is bereikt. Aan het vrijgeven van de gelden zou daarnaast tevens een Oracle actie gekoppeld kunnen worden, waardoor een extra level aan zekerheid wordt gecreëerd. Hetzelfde principe zou ook kunnen worden toegepast bij de financiering van ICO’s, waarbij Aeternity mogelijk de rol van aandelenbeurs op zich neemt.

Kleine betalingen, grote kansen

Omdat transacties binnen Aeternity spotgoedkoop zijn en het volume van het aantal transacties geen negatieve invloed heeft op de doorvoersnelheid ervan, is het ook geen enkel probleem meer om met behulp van Aeternity op grote schaal micro- of nanobetalingen af te handelen. Koppel deze optie aan online computergames en er gaat een hele nieuwe wereld aan gebruiks- en verdienmogelijkheden open voor zowel kleine indy alsook grote professionele spelontwikkelaars.

Uitwisselbaar met andere cryptovaluta

Tenslotte is de mogelijke uitwisselbaarheid van Aeons met andere cryptomunten ook van groot belang om Aeternity tot een succes te kunnen maken. Het systeem is hier inmiddels goed op voorbereid en maakt dan ook gebruik van trustless exchanges, zodat je moeiteloos je Aeons voor Bitcoins en tal van andere soorten van cryptovaluta in kunt ruilen. Bekijk hier de koersverwachting van bitcoin

Wachten op de publieke blockchain

Op dit moment is het tijdelijk niet meer mogelijk om nieuwe Aeons aan te kunnen schaffen. De eerste reeks is namelijk medio 2017 tijdens de ICO-periode van Aeternity aangemaakt en deze munten staan op dit moment op de Ethereum blockchain geparkeerd. Ze worden pas vrijgegeven als de ontwikkelaars van Aeternity er absoluut zeker van zijn dat hun eigen blockchain volledig foutloos werkt. Zodra dat het geval is, worden de Aeos van Ethereum naar de Aeternity blockchain overgeheveld en kan ermee gehandeld worden. Volgens de roadmap op de Aeternity website staat in het eerste kwartaal van 2018 een security audit van hun blockchain gepland. Pakt die audit goed uit, dan gaat de Aeternity blockchain in het tweede kwartaal van 2018 definitief wereldwijd live. Vanaf dat dat moment kun je dan dus ook pas zelf nieuwe Aeons minen.

De waarde van Aeons

Net als bij alle andere cryptovaluta geldt ook bij Aeternity dat de prijs per Aeon bepaald zal worden op basis van vraag en aanbod. Een snel toenemende populariteit betekent vanzelfsprekend ook dat de Aeternity waarde snel toe zal gaan nemen. Of de waarde van Aeternity daadwerkelijk snel zal gaan stijgen en of investeren in Aeternity een verstandige keus is, zal de tijd ons leren. De cryptovulata moet op weg naar grote populariteit echter wel één stevige horde nemen en dat is Ethereum. Deze ‘grote broer’ van Aeternity heeft per slot van rekening op dit moment alle naam en faam in handen op het vlak van smart contracts en dus zal Aeternity flink de marketingtrom moeten roeren om het grote publiek duidelijk te maken dat hun blockchain beter is. Dat in de digitale wereld echter niets onmogelijk is hebben we de afgelopen decennia meerdere keren kunnen zien. Online zoekmachine Yahoo werd weggevaagd door het innovatievere Google, Gmail nam de plaats van Microsoft’s Hotmail in en Hyves moest het afleggen tegen Facebook. En dat waren nog maar enkele kenmerkende voorbeelden op het digitale slagveld.

Aeternity binnenkort te verhandelen

Als je er goede hoop op hebt, dat Aeternity kopen in de nabije toekomst een zeer populaire blockchain gaat worden, dan is het niets meer dan logisch dat je graag Aeternity kopen wilt. Kort nadat de blockchain officieel gelanceerd wordt, kun je vanzelfsprekend Aeternity kopen met iDeal via de Nederlandse exchange Litebit. Geen moeilijk gedoe dus met credit cards. Nieuwe Aeons kopen doe je dan gewoon met behulp van je eigen bankrekening. Om ervoor te zorgen dat je kersvers aangekochte nieuwe cryptovaluta veilig wordt opgeslagen, is het vervolgens wel erg verstandig om ze meteen over te hevelen van je persoonlijke Aeternity wallet, die je op je dan inmiddels op je computer of smartphone hebt geïnstalleerd.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,894.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.38
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.90
 • xrpXRP (XRP) $ 0.400064
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999730
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374003
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092598
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.09
 • solanaSolana (SOL) $ 23.81
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,566.91
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.22
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.17
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.63
 • tronTRON (TRX) $ 0.062314
 • daiDai (DAI) $ 1.00
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.48
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,817.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.16
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.29
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.56
 • moneroMonero (XMR) $ 174.50
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.44
 • aptosAptos (APT) $ 16.51
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.17
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090496
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.78
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.44
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.31
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077872
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.07
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.09
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238210
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023125
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064543
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.73
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.733674
 • fantomFantom (FTM) $ 0.486782
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.65
 • aaveAave (AAVE) $ 80.98
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.722069
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.67
 • flowFlow (FLOW) $ 0.998176
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999408
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02