Bitconnect

BitconnectDe Bitcoin: ongetwijfeld een term waar je al van hebt gehoord, en als dat niet zo is, dan hoor je er nu van. Het internet is geëvolueerd van een platform voor informatie tot een tool om financiële interacties af te handelen, en zelfs de economie van de wereld te beïnvloeden.

De Bitcoin onderscheidt zich van alle andere soorten cryptogeld in die zin dat het de eerste speler was op het veld van de virtuele munteenheden. De populariteit van de munt is natuurlijk ook te danken aan zijn steeds groeiende waarde, het gebruiksgemak, en het feit dat de munt voor zowat alle doeleinden gebruikt kan worden.

Natuurlijk is het belangrijk dat je Bitcoins kan aankopen – anders kan je ze niet gebruiken om er financieel voordeel uit te halen! Hiervoor hebben tal van exchanges en verkooppunten de kop opgestoken. Bitconnect is daar een van de bekendste van.

Wat is Bitconnect nu precies, wat houdt het allemaal in, en hoe gaat het systeem in zijn werk? Wat meer uitleg is hier ongetwijfeld op zijn plaats als je meer uit je Bitcoins wil halen!

Wat is Bitconnect?

Bitconnect is eigenlijk een platform dat fungeert als een open source aanbieder van bitcoins. Iedereen kan op dit platform coins kopen, verkopen, en zelfs lenen aan iedereen die deel uitmaakt van de Bitcoin community. Al deze leden zijn verbonden met elkaar via een peer-to-peer systeem. Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om geld aan elkaar te lenen en te verkopen, en van elkaar te kopen.

Eigenlijk werd Bitconnect niet als een bedrijf opgericht, noch als een financiële instelling. Initieel was het een soort collectief, met als doel de Bitcoin nog bekender en globaler te maken dan hij al is. De waardering en populariteit van de coin moet versterkt worden door een P2P community op te richten, dat gebruikers of leden in staat stelt eenvoudig en duidelijk met elkaar te communiceren.

Om dit doel te bereiken, werden uiteenlopende methodes ontwikkeld waarmee leden met de markt verbonden kunnen worden. Bepaalde van deze modules zijn krediet- en lijndiensten, aankoop/verkoopservices, enzovoort.

Wat maakt de Bitcoin uniek?

Bitconnect exchangeBitcoin is dan wel bekend, veel mensen weten eigenlijk niet zo goed hoe de munt functioneert. Het is een P2P virtuele munt die met specifieke cryptografische protocollen werd ontwikkeld. Deze zijn zo opgesteld dat er geen veranderingen aan de munt en het netwerk kunnen aangebracht worden, zonder dat iemand daar niets van weet. Het gaat dus om een digitale munteenheid waar iedereen binnen de community vat en invloed op heeft.

Daarbij kan de Bitcoin ook niet door de regering of financiële instanties worden afgedrukt. Toch heeft de munt een enorme invloed op de manier waarop de financiële en economische sector functioneren. Er wordt dus meer focus gelegd op de digitalisering van geld, waardoor het eenvoudig gebruikt kan worden om internationale betalingen af te handelen.

De Bitcoin wil zich zo gaan ontwikkelen tot het primaire betaalsysteem dat over de hele wereld wordt gebruikt. Het gaat om een digitale commodity, juist omdat het aantal in omloop gebrachte coins beperkt is (namelijk 21 miljoen). Het is echter wel mogelijk om coins op te delen in kleine stukjes, in fracties tot wel acht decimalen. Het is op die manier dus een erg deflatoire munteenheid, wat inhoudt dat de prijs stijgt als meer mensen ze gebruiken.

De coin kan natuurlijk in kleine stapjes gekocht worden, en is dus erg eenvoudig te verkrijgen als je het vergelijkt met andere waardevolle zaken zoals goud of zilver. Deze worden doorgaans immers in grote hoeveelheden gekocht, en zijn daarbij erg beperkt door transportkosten, het risico op fraude en diefstal, en nog andere factoren.

Met andere woorden, hoe globaler de Bitcoin wordt in gebruik en hoe meer mensen er kennis van hebben en ze dagelijks gebruiken om aankopen te doen, hoe waardevoller de munt zal worden. En dat maakt het aankopen ervan op dit moment natuurlijk zeker de moeite waard!

Waarom kiezen voor Bitconnect?

De volatiliteit van de prijs van Bitcoins is iets waar de meeste beleggers graag vat op willen hebben, en dat is precies wat Bitconnect.co mogelijk maakt. De leningsmodule die je kan gebruiken fungeert eigenlijk als een soort hedge optie voor beleggers. Hierdoor behouden ze hun activa.

Hoe sterk je Bitcoin leningen groeien wordt op voorhand bepaald gedurende één jaar tijd, en daarna zal die bepaald worden door specifieke software die werd ontwikkeld door het systeem.

Het systeem van Bitconnect houdt geen sleutels bij in accounts, waardoor het volledig de verantwoordelijkheid is van de gebruiker zelf om het wachtwoord en de portemonnee te beveiligen. Het is dus belangrijk deze geheim te houden. Als men als gebruiker gekoppeld is aan een koper, verkoper of kredietverlener, dan moeten leden van het systeem Bitcoins overdragen aan op voorhand vastgelegde accounts, die door het Bitonnect systeem worden gecontroleerd. Ook de kosten hierbij worden via het integrale systeem berekend.

De visie van Bitconnect is duidelijk: de meest gebruikte en betrouwbare community voor Bitcoin worden. Het is dan ook een prioriteit dat alle leden van de community elkaar respecteren en elkaar begrijpen – en dat is precies wat deze dienst zo waardevol maakt. Er wordt een nultolerantiebeleid gevolgd, waarbij fraude altijd moet worden gerapporteerd. Als je als gebruiker misbruik maakt van de dienst, dan riskeer je zelfs dat je account wordt verwijderd. Een duidelijke boodschap – maar dat maakt bitconnect.co precies dé dienst om beroep op te doen!

De werking van het Bitconnect systeem

Het systeem achter Bitconnect kan eigenlijk verdeeld worden in vier verschillende modules, die onafhankelijk van elkaar functioneren. Ze bevatten echter wel een geïmplementeerd feedbacksysteem, dat de parameters voor de kwaliteit en reputatie van het systeem afdwingt. Elk lid van de community krijgt feedback van elke afgehandelde financiële transacties, voor elke module.

Wat meer informatie over deze modules is hier wel van toepassing:

1. Het leningsplatform van Bitconnect

Het is voor leden van Bitconnect mogelijk om Bitcoins te verdienen via zogenaamde peer-lending. Dit is een werkwijze waarbij coins van andere leden binnen dezelfde community worden geleend. Dankzij het peer rating systeem kan Bitconnect gebruikers helpen om de kansen op een lening te berekenen, waardoor men natuurlijk een hoger rendement krijgt op de investering!

2. Het Bitcoin trading platform

De Trading Module van Bitconnect geeft gebruikers de mogelijkheid om Bitcoins te verzenden naar andere leden binnen de gemeenschap. Het is wel belangrijk te weten wat enkel gekwalificeerde leden deze unieke module kunnen gebruiken om handel te voeren, en handelsadvertenties op te stellen. Dit gebeurt met behulp van een betalingsmethode en wisselkoers naar keuze. Het is dan voor andere leden mogelijk om deze advertentie te bekijken, aan de hand waarvan ze Bitcoins kunnen kopen of verkopen.

Het is voor alle leden verplicht om de functie van advertenties te ontgrendelen, teneinde er gebruik van te kunnen maken. Dit kan door minstens 500 transacties binnen de community te verzamelen met behulp van de lending module.

3. Het Bitcoin E-commerce platform

De derde module geeft gebruikers de mogelijkheid om speciale aanbiedingen te maken voor anderen. Op die manier kunnen diensten en goederen gekocht of verkocht worden, met als betaalmethode de Bitcoin. Als je een officiële, geregistreerde verkoper wil worden, dan moet je over minstens 1000 transactie feedbacks beschikken van vroegere modules. Dit is immers noodzakelijk om lijsten met producten in te kunnen dienen via het portaal voor verkopers. Op die manier wordt de aanvraag geverifieerd, en kan het Bitconnect systeem verkopen mogelijk maken!

4. De Bit Store

Tenslotte is er de vierde Bitconnect module, die ook wel BitStore wordt genoemd. Het gaat hier om een officiële winkel van Bitconnect, die over een Bitcoin ATM beschikt. Deze kan door de lokale community gebruikt worden om coins te kopen. Deze module beschikt over een specifieke functie, die enkel toegankelijk wordt als alle accounts worden geverifieerd.

Bovenstaande modules en functionaliteiten van Bitconnect.co maken duidelijk dat het om méér gaat dan enkel een plaats waar je coins kan kopen. Het is een ware community, die uiteenlopende functies vervult en één groot doel heeft: de Bitcoin bekender maken, en ervoor zorgen dat meer instanties de munt accepteren als officieel betaalmiddel!

De meerwaarde van Bitcoin

Het is tot nu toe allemaal wel duidelijk wat Bitconnect voor gebruikers van de Bitcoin kan betekenen, en welke functies er zoal mogelijk zijn. Maar waarom is Bitcoin zelf nu de moeite waard? Naast het feit dat het de bekendste en meest waardevolle cryptomunt is van het moment, weten heel wat mensen er relatief weinig over.

Natuurlijk wil je, als je een account maakt bij een dergelijke dienst, eerst weten wat je ervoor terugkrijgt. De Bitcoin is dan wel een erg populaire virtuele munt, het kan geen kwaad meer te weten over wat hij precies inhoudt, en hoe hij zal evolueren naar de toekomst toe.

Een overzicht van enkele belangrijke vragen, en natuurlijk de antwoorden daarop, kan daar misschien wat duidelijkheid in brengen:

1. Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin is eigenlijk een virtuele munteenheid die op een decentrale manier wordt verhandeld. Dit houdt in dat er zich geen centrale autoriteit bezighoudt met het aanmaken en in omloop brengen van het geld. De waarde en koers van de munt wordt door de gemeenschap errond in stand gehouden. Een soort van democratisch geld dus.

2. Hoe kan je Bitcoins verkrijgen?

Er zijn verschillende manieren om Bitcoins te verkrijgen. Ten eerste is het mogelijk om coins te kopen, via een dienst zoals Bitconnect. Dit is de meest voor de hand liggende methode, aangezien het is alsof je een product aankoopt. Je betaalt met euro of dollar (of een andere traditionele munt), of zelfs met andere virtuele valuta, waarvoor je het overeenkomstige bedrag aan Bitcoins krijgt.

Het is echter ook mogelijk om Bitcoins te minen. Dit houdt in dat je door middel van rekenkracht en computercapaciteit coins vergaart door complexe berekeningen op te lossen. De snelheid waarmee je coins kan minen hangt dus volledig af van de rekenkracht van de gebruikte software.

3. Wat is het Proof of Work algoritme dat Bitcoin zo uniek maakt?

Bitcoin maakt gebruik van een zogenaamd Proof of Work algoritme. Dit houdt in dat gebruikers actief op zoek moeten gaan naar coins om ze te verkrijgen. Eigenlijk heeft dit alweer betrekking op het begrip mining, dat betekent dat coins als het ware gedolven moeten worden. meer informatie over Bitcoins door mining vind je hier.

Dit in tegenstelling tot een Proof of Stake algoritme, waarbij het verkrijgen van coins minder rekenkracht nodig heeft, en deze coins vervolgens langer en veiliger kunnen worden opgeslagen. Deze werkwijze wordt toegepast bij andere coins zoals Blackcoin, een andere, minder bekende virtuele munteenheid.

4. Wat is de Blockchain?

Als je al van Bitcoin hebt gehoord, dan klinkt ook het woord blockchain je waarschijnlijk bekend in de oren. De blockchain is eigenlijk het netwerk van coins dat de centrale basis vormt voor het verhandelen van die coins. Deze blockchain zit vol coins die gemined kunnen worden, door middel van het Proof of Work systeem.

Dergelijke vragen – en natuurlijk nog veel meer – verdienen een duidelijk antwoord als je gebruik wil gaan maken van de virtuele munt. Bovenstaand overzicht biedt eigenlijk nog maar een beknopte uitleg van bepaalde termen en begrippen die bij Bitcoin van toepassing zijn. Toch maakt het het al veel eenvoudiger en aangenamer om in de coin te beleggen en er financieel voordeel uit te halen op de lange termijn!

Het praktisch nut van Bitcoin

Maar genoeg theorie – uiteindelijk is Bitcoin nog altijd iets dat men in de praktijk moet gebruiken. Net zoals traditioneel geld (waaronder de euro en dollar) wordt de bitcoin gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, afhankelijk van de gebruiker. Een overzicht op de vele mogelijkheden is hier dan ook van belang!

1. Bitcoins sparen

Heel wat mensen zijn geïnteresseerd in de bitcoin, maar nog meer mensen hebben interesse voor hoe de munt zal evolueren. De beste manier om later meer uit je coins te kunnen halen is door deze te sparen. Wie een vijftal jaar geleden bitcoins kocht en ze tot nu gespaard heeft, kan daar heel wat geld voor krijgen. De koers van de munt kan natuurlijk nooit voorspeld worden, maar het ziet er wel naar uit dat de waarde zal blijven stijgen! Bitcoins sparen is dus een slimme zet om er financieel heel wat uit te halen.

2. Bitcoins gebruiken om betalingen af te handelen

Het is natuurlijk ook mogelijk om je Bitcoins te gebruiken voor het afhandelen van financiële transacties. Of je nu als bedrijf een aankoop wil doen van producten, of als particulier je boodschappen wil betalen, steeds vaker is het mogelijk met bitcoins. Hoewel natuurlijk nog meestal gewoon geld wordt gebruikt, blijft het aantal winkels dat Bitcoins aanvaard als officieel betaalmiddel, groeien. Het is dan ook een handig alternatief voor wie mee wil stappen in de revolutie van de virtuele munteenheden!

3. Bitcoins inruilen voor traditioneel geld

Tenslotte is het ook mogelijk om je Bitcoins in te ruilen voor gewoon geld, zoals euro of dollar. Als je vertrouwen hebt dat de koers van de Bitcoin op dit moment op een hoogtepunt staat, en je er nu het meeste uit zal kunnen halen, dan kan je ze altijd inruilen voor concreet geld. Natuurlijk varieert die koers erg, vaak zelfs van dag tot dag, maar dat is een risico dat je er bij digitale cryptovaluta moet bijnemen. Net zoals de beurs kan je onmogelijk voorspellen wat er gaat gebeuren!

Het is duidelijk dat net zoals bij gewoon geld, de toepassingsmogelijkheden van de Bitcoin erg uitgebreid zijn. Dat maakt erin investeren natuurlijk alleen maar interessanter, zeker als je hiervoor beroep doet op een professionele service zoals Bitconnect. Je aanmelden is eenvoudig, en zodra de stap is gezet maak je deel uit van een van de meest vernieuwende en lonende communities rond de Bitcoin die er zijn!

Je Bitcoins opslaan, essentieel voor zekerheid

Een laatste deeltje dat wat informatie verdient, is het opslaan van Bitcoins. Het is nu al duidelijk wat bitcoins zijn, op welke manier Bitconnect je kan helpen er meer uit te halen, en hoe je je Bitcoins kan gebruiken. Natuurlijk is het belangrijk om, zoals dat bij traditioneeld geld het geval is, je coins veilig te kunnen bewaren. Dat is precies waar Bitcoin wallets voor bestaan.

Wat is nu zo’n wallet? Het is eigenlijk niet meer dan een virtuele of hardware portemonnee, waar je je coins in bewaart. Er bestaan zowel hardware als software wallets, die elk hun eigen unieke voordelen hebben. Zo is een hardware portemonnee erg gemakkelijk omdat je die overal naartoe kan meenemen, terwijl een software programma dan weer altijd veilig op je computer staat. Het is een kwestie van voor jezelf uit te maken wat je prioriteiten zijn, en welke optie het beste is.

Of het nu gaat om het opslaan, het verhandelen of het sparen van Bitcoins, een dienst als Bitconnect.co maakt het eenvoudiger. Naast gewoon het verhogen van de populariteit van de coin, wordt deze ook veel toegankelijker voor iedereen – en dat is ongetwijfeld een essentiële factor als men de Bitcoin nog bekender wil maken. Bitconnect.co fungeert dus niet enkel als verkooppunt voor Bitcoins, maar neemt zelfs de verantwoordelijkheid van vertegenwoordiger van de munt op zich!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 27,834.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,754.78
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 326.94
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • xrpXRP (XRP) $ 0.465016
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.349266
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,753.07
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.073555
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.08
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • solanaSolana (SOL) $ 20.43
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 5.97
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 91.95
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000011
 • tronTRON (TRX) $ 0.064044
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 16.75
 • daiDai (DAI) $ 0.999969
 • uniswapUniswap (UNI) $ 5.74
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 27,873.00
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.13
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 11.10
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.15
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.41
 • moneroMonero (XMR) $ 161.62
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 19.97
 • okbOKB (OKB) $ 41.92
 • stellarStellar (XLM) $ 0.093058
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 122.51
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.52
 • aptosAptos (APT) $ 11.60
 • true-usdTrueUSD (TUSD) $ 1.00
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.14
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.060760
 • quant-networkQuant (QNT) $ 122.47
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.067904
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 1.92
 • vechainVeChain (VET) $ 0.022619
 • arbitrumArbitrum (ARB) $ 1.26
 • apecoinApeCoin (APE) $ 4.00
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.206344
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 4.89
 • blockstackStacks (STX) $ 0.952771
 • eosEOS (EOS) $ 1.12
 • the-graphThe Graph (GRT) $ 0.138243
 • fantomFantom (FTM) $ 0.431116
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.617808
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.08
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.577444
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999709