Bitfinex

Bitfinex

Bitfinex is een Bitcoin-exchange die support en verschillende tools biedt aan gebruikers. Als toevoeging aan Bitcoins, is er op Bitfinex de mogelijkheid om te handelen in verschillende andere cryptovaluta. Altcoins, waaronder Ethereum, Litecoin, IOTA en Monero zijn er te koop. Het platform biedt een eenvoudige interface die handmatig is in te stellen om de klant te helpen bij zijn aan- en verkopen. De exchange werd in 2014 opgericht als Amerikaanse firma en het enige fiat waarmee gehandeld kan worden, zijn dollars.

Bitfinex in het nieuws

BitfinexDe exchanges en markten bepalen mede de waarde van Bitcoins. Bitfinex is een exchange met als eigenaar iFinex Inc en heeft zoals gezegd een Amerikaanse handelslicentie. Onlangs kregen zij het aan de stok met Wells Fargo, een Amerikaanse bank, inzake overschrijvingen. In een reactie daarop heeft Bitfinex Amerikaanse staatsburgers verboden om nog langer actief te zijn op hun platform. Zij kunnen hun dollars momenteel niet meer overschrijven naar hun bankrekening. Nederlanders hoeven zich daarover geen zorgen te maken.

Bitfinex Account

Het enige wat je nodig hebt om op de Bitfinex Bitcoin Exchange actief te zijn, is een geldig e-mail adres. Ook heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Wanneer je je e-mail hebt bevestigd, dan heb je toegang tot alle features en voordelen die de site te bieden heeft.

De verificatiemail krijg je vrijwel gelijk in je inbox. In de e-mail zit een link die ervoor zorgt dat je gelijk actief kan gaan handelen. Er wordt gesuggereerd dat je je junkmail ook in de gaten moet houden, maar feitelijk komt het niet vaak voor dat hier het mailtje terecht komt.

Wanneer je e-mail geverifieerd is, dan zijn alle opties beschikbaar, behalve het storten van dollars. Daarvoor moet je je laten verifiëren met je paspoort en andere identificatiemogelijkheden zoals een rijbewijs, ID-kaart en je bankrekeningnummer. Overigens is er een onderscheid tussen individuen en bedrijven die handelen op Bitfinex.

Bitfinex Formulieren

Voor beide soorten accounts bestaan aparte webformulieren om in te vullen. Bedrijven moeten informatie aanleveren over de directie, de grootste aandeelhouders en de controlerende partijen die betrokken zijn. Tot slot moeten er bijbehorende bedrijfsformulieren worden geüpload. De directieleden dienen ook individuele verificaties door te sturen. Wanneer documentatie niet is ingevuld in het Romaanse/Latijnse alfabet, moet er een gecertificeerde Engelse vertaling ervan worden opgestuurd.

Handelen op Bitfinex

De koop en verkoop van digitale valuta die worden aangeboden op Bitfinex, waaronder Bitcoin, is eenvoudig. Je hebt limit orders, over-the-counter opties en marginale opties. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van de handelshoeveelheid. Storten en uitkeren van crytovaluta kost een fractie. Elke cryptomunt – die wordt verhandeld op Bitfinex – heeft een eigen wallet op de exchange.

Overzicht Bitfinex

De hoofdpagina van Bitfinex geeft je een goed overzicht wat er allemaal te vinden is. Je hebt grafieken met orders en alles wat je zou verwachten van een dergelijk handelsplatform. Aan de linkerkant van de site zie je een orderformulier. Hiermee kun je snel verkopen en kopen. Het is functioneel, met een intuïtieve indeling.

Bovenaan de pagina staan er links die je leiden naar verschillende pagina’s van je account en de algemene site. Onderaan zie je de links naar overige informatie, help, support en juridische zaken. Er zijn verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen, namelijk licht, donker of zwart. De tickers laten je zien wat de huidige waarde is van een cryptocoin uitgedrukt in dollars en BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum).

Bitfinex op Mobiel

Via een app kun je op je telefoon of tablet inloggen. Voor zowel iOS van Apple als Android bestaat er software waardoor je eenvoudig kunt handelen in cryptovaluta op Bitfinex. Het is een mooi staaltje programmeerwerk en het wordt up-to-date gehouden, waardoor het werken met de app steeds eenvoudiger wordt. Het programma is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te navigeren en niet onnodig ingewikkeld. Zowel de beginneling als de ervaren gebruiker zullen op hun wenken bediend worden.

Aanpasbaarheid Bitfinex

Bitfinex exchangeEr zijn bij Bitfinex drie verschillende opties om je account te gebruiken. Je kunt kiezen uit ‘trader’, ‘exchange’ en ‘deposit’. Elke heeft een eigen interface met eigen wallet, wat het voor elke accountvorm bruikbaar maakt. Je kunt de valuta en paren veranderen die je wilt zien. Dat zorgt ervoor dat je onnodige extra content niet op de pagina hoeft te laden en de cryptocoins tevoorschijn komen die alleen jij belangrijk vindt. Daarmee kun je het geheel voor jezelf stroomlijnen. Ook is de wijze waarop de datum en het tijdstip wordt weergegeven, te veranderen.

Veiligheid Bitfinex

Bitfinex heeft een aanzienlijk aantal onderdelen waarmee men de veiligheid probeert te garanderen. Elke keer wanneer je inlogt, wordt er verteld wanneer je voor het laatst gebruik hebt gemaakt van de site met daarbij ook de gebruikslocatie. Daarnaast moet je gebruikmaken van tweestapsauthenticatie door middel van Google Authenticator, Twilio of Clef. Dat is te gebruiken via je smartphone of tablet.

Je kunt ook de voorkeuren voor elke sessie aanpassen. Bitfinex biedt je de mogelijkheid om bepaalde loginpogingen te dwarsbomen of toe te staan. Ook kun je aangeven of je een e-mail wenst te ontvangen voor elke keer dat je inlogt. Een overzicht van je inloggeschiedenis is daarnaast een uitstekende toevoeging. Tot slot bestaat er de optie om IP-adressen op de lijst te zetten die veilig zijn.

Bitfinex API

De APIs van Bitfinex zijn ontworpen om je volledig gebruik te kunnen laten maken van alle mogelijkheden. Zowel REST als WebSocket APIs worden aangeboden. Daarnaast zijn er integraties mogelijk van open source software en bibliotheken. Zo kun je een oogje houden op je winsten en verliezen.

Je kunt notificaties instellen zodat je onderweg, of achter je laptop, gelijk weet wat de stand van zaken is. Of het nu gaat om orders, trades, margin funding of veiligheidsnotificaties, het valt allemaal in te stellen.

Rapporten
Je kunt een grote hoeveelheid rapporten opvragen over de Bitfinex-markt. Er bestaat een enorme collectie aan rapporten die gratis toegankelijk zijn voor klanten. Samenvattingen van rapporten over volumes, kosten en handel zijn slechts het topje van de ijsberg. De gegevens van alle cryptovaluta waarvoor Bitfinex een platform is, zijn in te zien.

Support
De site biedt hulp op verschillende manieren. De exchange biedt de mogelijkheid om rondgeleid te worden. Hiermee maak je eenvoudig kennis met alle functionaliteiten van het platform. Zowel de vergevorderde trader als beginneling in cryptoland, zal hiermee gediend zijn. Behalve een tour, bestaat er een kennisdatabase en heb je de optie om een nieuw ticket aan te maken. Vooral handig voor wanneer je problemen ondervindt. De kennisdatabase is volledig geautomatiseerd met een ingebouwde zoekmachine die je kan helpen met simpele en complexere zaken. Wanneer je niet precies weet wat je nu zoekt, dan kun je ook per categorie de database doorzoeken.

Ticketing
Als dat alles nog niet heeft geholpen, dan zorgt een ticket ervoor dat je uit de brand wordt geholpen. Men beantwoordt je ticket over het algemeen snel, afhankelijk van de drukte. Vooral door de toename van de cryptogekte, kan dat nu wat langer zijn dan een paar uur. Het ticketingsysteem werkt volledig automatisch en is eenvoudig in gebruik. Het is niets meer dan een simpel formulier met een onderwerpkeuze, waarna je het probleem omschrijft en vervolgens indient met een druk op de knop.

Loopbaanmogelijkheden
Ben je op zoek naar een baan, dan zou ook Bitfinex wat voor je kunnen zijn. Men heeft een loopbaanpagina waarin wordt aangegeven dat er carrièremogelijkheden zijn bij het bedrijf. Er wordt uitgelegd wat de voordelen zijn om voor Bitfinex te werken en ook welke vaardigheden van de sollicitant worden verlangd. De banen die beschikbaar zijn, worden onderaan deze pagina vertoond. Om te solliciteren dien je op de ‘open position’ te klikken, waarna je de details ziet van de vacature. Vervolgens kun je je motivatiebrief met CV opsturen door hen te mailen.

Juridische zaken Bitfinex
Onderaan de pagina van de exchange zie je het kopje ‘Legal’ staan. Dit onderdeel van de site laat je het privacybeleid lezen, informeert over de servicevoorwaarden en vertelt over handhaving van de wet. Het praktische van deze pagina is de eenvoud waarmee wordt gesproken over juridische zaken. Het staat er allemaal in eenvoudig Engels, waardoor je geen woordenboek erbij nodig hebt.

Conclusie
Bitfinex is een van de grootste Bitcoin-platformen ter wereld. Zij bepalen mede de waarde van de digitale munt en hebben zichzelf bewezen als een van de beste exchanges. Er kan worden gehandeld in verschillende digitale valuta. Ook heeft men de verwachtingen de laatste jaren overtroffen. De hulpmiddelen en veiligheid die de site aanbiedt, zijn van hoog niveau. De customersupport is uitstekend, waardoor de reviews lovend zijn. Wanneer je zoekt naar een veilige en praktische exchange, dan zit je bij Bitfinex goed.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,894.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.38
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.90
 • xrpXRP (XRP) $ 0.400064
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999730
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374003
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092598
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.09
 • solanaSolana (SOL) $ 23.81
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,566.91
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.22
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.17
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.63
 • tronTRON (TRX) $ 0.062314
 • daiDai (DAI) $ 1.00
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.48
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,817.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.16
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.29
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.56
 • moneroMonero (XMR) $ 174.50
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.44
 • aptosAptos (APT) $ 16.51
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.17
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090496
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.78
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.44
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.31
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077872
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.07
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.09
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238210
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023125
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064543
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.73
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.733674
 • fantomFantom (FTM) $ 0.486782
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.65
 • aaveAave (AAVE) $ 80.98
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.722069
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.67
 • flowFlow (FLOW) $ 0.998176
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999408
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02