Decred | DCR kopen

Decred kopen

Decred kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Decred te kopen en een wallet te plaatsen. DCR is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Decred

Decred coinWie denkt aan betalen, denkt hoe dan ook aan het gebruik van virtuele munteenheden. Beide vallen tegenwoordig immers niet meer van elkaar te scheiden, en daar zit het globale karakter van het internet ongetwijfeld ergens voor tussen. Digitale munteenheden onderscheiden zich van traditioneel geld in die zin dat er heel wat meer mee gedaan kan worden, en dat er geen effectief geld (in de vorm van briefjes of munten) bij te pas komt.

Natuurlijk biedt een dergelijke valuta – ook wel cryptovaluta’s genaamd – nog tal van andere voordelen, zowel qua gebruiksgemak als financieel voordeel. Sinds de opkomst van de Bitcoin was al duidelijk dat het niet zomaar om een trend ging, maar wel om een echte betaalrevolutie die ook de beleggings- en investeringswereld zou beïnvloeden.

De Bitcoin mag dan wel de grondlegger zijn van deze principes, en daarmee ook de populairste, de toekomst van de cryptovaluta ligt bij de kleinere varianten op die munt die momenteel misschien nog iet zo bekend zijn. Decred is een van die munten, en belooft in de toekomst erg populair te worden!

Wat is Decred?

Decred is, net zoals dat bij de meeste cryptovaluta het geval is, een decentrale munt, wat inhoudt dat er geen centrale autoriteit is die verantwoordelijk is voor het beheer en het in omloop brengen van het geld. Deze munt moet daarbij ook altijd decentraal blijven, anders verliest hij zijn waarde én toekomstige mogelijkheden.

De naam Decred komt eigenlijk van decentralized credit, wat dus letterlijk gedecentraliseerd geld betekent. Bij de munt werken zowel de ontwikkelaars als de community die errond bestaat op basis van de reeds opgedane ervaring van andere cryptomunten, ondersteund door cryptografische technologie van de beste kwaliteit.

Hoe dan ook gaat de ontwikkeling van deze munt snel, en dat bewijst dat het een van de beste opties is voor wie er later financieel voordeel uit wil halen. Er stroomt steeds meer kapitaal naar het project, en in het laatste jaar is de waarde ervan aanzienlijk gestegen. Daarbij wordt er uitvoerig gewerkt aan de integratie van high-tech functies die ook in Bitcoin aanwezig zijn, wat Decred een interessante belegging maakt!

De bijzonderheden van Decred als cryptomunt

DCR kopenBij Decred ligt de aandacht vooral bij het creëren van een gemeenschap waarbij alle leden gelijkwaardig zijn, en waarbij het primaire principe is dat er een echte gedecentraliseerde aanpak wordt gehanteerd. Op die manier ontstaat een positieve vorm van beheer, gebaseerd op een consensus systeem tussen alle leden van de gemeenschap.

Eigenlijk kan Decred beschouwd worden als een vooruitdenkende, self-providing en open vorm van virtueel geld, dat beheerd wordt door een open bestuur op basis van een PoW of PoS algoritme (Proof of Work en Proof of Stake). Het gevolg is dat er een machtsbalans ontstaat tussen aan de ene kant miners (Proof of Work) en aan de andere kant voters (Proof of Stake).

Terwijl de meest andere cyptomunten kampen met het probleem dat consensus erg moeilijk is om te bereiken, of dat er sprake is van (al is het maar een minieme vorm van) machtcentralisatie, of een ongelijke machtsbalans tussen de partijen die er betrekking bij hebben, is dat bij Decred niet het geval. Een dergelijke situatie brengt de ontwikkeling van de munt in kwestie immers in gevaar op de lange termijn, zeker als het primaire doel is om een decentrale atmosfeer te creëren.

Decred is dan ook speciaal ontworpen om altijd, in eender welke situatie, decentraal te blijven, waardoor de ontwikkeling ervan niet verstoord zal worden en de communicatie tussen de partijen die er invloed op hebben positief en transparant blijft. Zowel de ontwikkelaars, de miners, de voters en de gebruikers hebben op die manier een goede verstandhouding – en dat draagt natuurlijk bij aan het succes van de munt in de toekomst!

De ontwikkelaars van de Decred munt hebben reeds van Dash en andere cryptovaluta geleerd dat een geldstroom de beste ontwikkelaars aantrekt, en dit garandeert dat deze op een uiterst productieve manier voor het netwerk blijven werken. Je kan het zien als een salaris dat ervoor zorgt dat werknemers optimaal functioneren en gemotiveerd blijven.

Zo’n 10 procent van de kosten voor transacties wordt opgeslagen in een pot, speciaal bedoeld voor ontwikkelingskosten. Op die manier wordt de aandacht getrokken van gespecialiseerde ontwikkelaars om een peer-to peer- netwerk uit te bouwen, dat overvol zit van handige apps die het voor gebruikers eenvoudiger moeten maken. Decred is dus zeker een interessante belegging, en het gevolg daarvan is dat zowel de prijs als kapitalisatie op te markt zich tegen een recordtempo hebben ontwikkeld!

Decred vs Bitcoin: een eerlijke strijd?

decredDecred is in elk geval compatibel voor Bitcoin; hij werd als een volwaardige en zelfs superieure altcoin ontwikkeld, en dat draagt ongetwijfeld bij aan de rooskleurige toekomst die hem ligt te wachten. De ontwikkelaars van de munt gaan er dan ook van uit dat Bitcoin altijd een superieure coin zal blijven, zeker op het vlak van veiligheid, netwerk en marktkapitalisatie.

Natuurlijk kan dit in de nabije toekomst altijd veranderen, bijvoorbeeld als Bitcoin vast komt te zitten in het probleem van de consensus. Hierdoor zouden verbeteringen nog moeilijk doorgevoerd kunnen worden, of kan de blockchain verbreken ten gevolge van conflicten tussen miners en ontwikkelaars. Als dat gebeurt, dan zou Decred wel eens een interessanter alternatief kunnen zijn op de korte termijn. Natuurlijk is het dan ook wel belangrijk dat zich een aantal Bitcoin Core medewerker bij dit project aansluiten.

De mate van succes van dit project hangt dus grotendeels af van de kennis en ervaring van de ontwikkelaars die eraan werken. Decred is nog altijd een altcoin van Bitcoin, en dat maakt het voor developers eenvoudig om zich hierbij aan te sluiten en tegelijkertijd wat geld te verdienen door de speciaal opgezette spaarpot. Kortom, Decred is een interessante zaak, zeker als Bitcoin er in de toekomst niet in zou slagen tot een consensus te komen!

Decred kopen, en hoe het moet

Het is dus duidelijk dat beleggen in Decred en erg interessant vooruitzicht is. Toch twijfelen veel mensen nog aan deze munt, omdat het gaat om een nieuwkomer waarvan de ontwikkelaars zich zogezegd nog onvoldoende hebben bewezen. Het is echter de moeite waard om in dit project te geloven, en altcoins aan te kopen.

Het is natuurlijk altijd aangeraden om niet meer coins te kopen dan je kan verliezen, om toekomstige problemen te vermijden. Hoe dan ook is de technologie van de munt en de community erachter uitstekend en professioneel onderbouwd. En dat vergroot natuurlijk zowel het plezier als het financiële voordeel dat je eruit kan halen!

Waar koop ik Decred?

Net zoals bij de meeste andere cryptovaluta kan je Decred op verschillende manieren aankopen. Een overzicht daarop is belangrijk als je er het beste uit wil halen:

1. Decred kopen met iDeal bij Litebit

Litebit is hét centrale verhandelingspunt voor cryptovaluta in Nederland, en niet enkel voor Decred. Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste manier om Decred te kopen. Eerst moet je hiervoor je eigen Litebit account aanmaken en verifiëren, waarna je de unieke Decred wallet download en installeert. Als je hier meer informatie over wil krijgen, dan kan je Litebit in Nederland bezoeken.

2. Eerst andere coins kopen

Vooraleer je effectief Decred kan aankopen, is het essentieel dat je eerst bitcoins of andere cryptomunten in je bezit hebt. Op die manier kan je deze overzetten naar DCR Decred. De meest eenvoudig te kopen cryptomunten zijn ongetwijfeld Bitcoins of bekendere varianten, zoals Ethers en Litecoins. Hoe het moet, wordt duidelijk in het onderstaande stappenplan:

– Koop litecoins of bitcoins aan bij BTCdirect, en verzend ze naar je wallet
– Maak een Decred wallet aan, of doe beroep op een zogenaamde multicurrency wallet van Coinpayments
– Converteer je Bitcoins of Litecoins meteen naar Decred bij een speciaal daarvoor opgesteld Crytpocurrency exchange, en sla ze op in je unieke Decred wallet adres. Het is aangeraden om hiervoor Changelly te gebruiken.

De meerwaarde van het op consensus gerichte protocol van Decred

Basisinformatie over een cryptomunt geeft je ongetwijfeld de kans om er het beste uit te halen. Voor wie het aankoop van en het beleggen in Decred echter nog serieuzer neemt, is meer informatie over de aanpak van dit systeem echter belangrijk.

Zoals vermeld onderscheidt Decred zich van andere cryptomunten door de aanwezigheid van een consensus systeem, dat in de Blockchain is vastgelegd. Dit gebeurt op basis van de combinaties tussen verscheidene protocollen, die op hun eigen manier hebben bijgedragen aan het development van het geld.

Eigenlijk werd het zogenaamde tijdstempel protocol eerst toegepast in het Bitcoin netwerk, door Nakotomol. Het gevolg was dat er steeds meer cryptografen werden gezocht, alsook geeks en computerwetenschappers. Het gevolg daarvan was op zijn beurt dat er steeds nieuwe verbeteringen en aanpassingen werden doorgevoerd, in de vorm van extensies en updates.

Buterin2 deed dit door nieuwe radicale ideeën en integraties uit te voeren, wat op zijn beurt dan weer tot de lancering van Ethereum heeft geleid. De voordelen hiervan waren betere mogelijkheden op het vlak van scripting. Daarna kwam CryptoNote3, die vooral qua privacy en veiligheid heel wat heeft veranderd, en tenslotte Sidechains4. Eigenlijk zijn alle bovenstaande protocollen op één enkel algoritme gebaseerd, namelijk PoW, of Proof of Work, een consensus algoritme dat initieel door Nakomoto werd ontwikkeld!

Het PoS algoritme in Decred

Een uitbreiding van dit bekende protocol – en vaak wordt dit gezien als een complete verandering ervan – was de opkomst van het PoS algoritme, of Proof of Stake algoritme. Hierbij wordt de validatie en het tijdstempelen van van financiële transacties in de blockchain bepaald door het bezit van een paar cryptotokens. Er werd dus verder gekeken dan puur de rekenkracht die nodig was. De allereerste PoS blockchain werd in 2012 geïntroduceerd, maar de toepassing maakte eveneens gebruik van een PoW algoritme.

Uiteindelijk was het de bedoeling om volledig over te stappen naar een PoS systeem, hoewel daarvan initieel erg gedacht dat het niet zou functioneren. Er werd dan ook uitvoerig onderzocht op welke manier dit tot stand zou kunnen worden gebracht. Tal van cryptogrammen, wiskundigen en computergeleerde onderzochten hoe beide werkwijzen samengevoegd zouden kunnen worden tot één harmonisch consensus systeem.

Een van de resultaten van deze studies en zoektochten leidde tot het ontstaan van Decred, een cryptomunt die de voordelen van beide systemen combineert en zo een unieke cryptovaluta ervaring garandeert. Steeds meer cryptovaluta zien de waarde in een dergelijke aanpak, maar Decred is ongetwijfeld één van de eerste die het daadwerkelijk toepast. De toekomst van deze munt ziet er dan ook erg rooskleurig uit, en dat maakt het natuurlijk het overwegen waard om er in te investeren!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,895.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,571.91
 • tetherTether (USDT) $ 0.999540
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.21
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399402
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.373689
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092488
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.16
 • solanaSolana (SOL) $ 23.76
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,566.07
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.22
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 93.95
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.58
 • tronTRON (TRX) $ 0.062100
 • daiDai (DAI) $ 0.999712
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.46
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,811.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.12
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.95
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.56
 • moneroMonero (XMR) $ 174.99
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.39
 • aptosAptos (APT) $ 16.47
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 132.95
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090264
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.77
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.45
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.30
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077746
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.06
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.07
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.237407
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023084
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064518
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.71
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.735681
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.60
 • fantomFantom (FTM) $ 0.482137
 • aaveAave (AAVE) $ 80.99
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.721143
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.66
 • flowFlow (FLOW) $ 0.994432
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999533
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02