EOS token

EOS token

Virtueel geld is iets waar je tegenwoordig steeds meer over kan vinden op het internet, en dat is ook niet verwonderlijk. Veel mensen en bedrijven beseffen hoe waardevol cryptogeld, of digitaal geld, is voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe economie en financiële wereld. Sinds de opkomst van de Bitcoin kregen dergelijke munteenheden steeds meer aandacht en waardering, ook in Europa.

EOS kopen

EOS kopenEr bestaan talloze cryptomunten, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Allemaal, echter, dragen ze bij aan de sterke evolutie die momenteel plaatsvindt – namelijk, de niet te stoppen groei van de digitale munteenheden. Waar het traditionele geld ontbreekt, daar scoren dergelijke munteenheden erg goed op: privacy, snelheid van financiële transacties en nog veel meer belangrijke factoren.

Het succes van deze munten is te danken aan de unieke technologie die er de grondslag van vormt. Niet enkel Bitcoin, maar ook vele andere munten pakken uit met een blockchain technologie en verrassende algoritmes die alles wat we weten over geld in twijfel trekken.!

Een enorm aanbod aan virtuele munteenheden

Als er één probleem is met digitaal geld, dan is het wel dat er gewoon erg veel soorten zijn. Dat kan het voor gebruikers in spe moeilijk maken om een keuze te maken. Elk type heeft zijn unieke eigenschappen, en zowel voordelen als nadelen. Het gevolg is dat ze allemaal interessant lijken, maar geen enkel is perfect.

Een van de meest veelbelovende cryptomunten van dit moment is echter EOS, een gebruiksvriendelijke versie van het bekendere Ethereum. Wat deze munt inhoudt, wat hij zoal te bieden heeft en hoe je hem kunt kopen, zijn stuk voor stuk vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

Het EOS blockchain project

Het initiële EOS blockchain project werd opgezet door Dan Larrimer, die reeds een heuse reputatie heeft opgebouwd als programmeur. Zo speelde hij een vooraanstaande rol bij de ontwikkeling van Steem, Graphene en Bitshares.

Zijn doel op dit moment is echter EOS van de grond krijgen, zoals vermeld een gebruiksvriendelijke variant op Ethereum. Bij deze laatste is het immers vereist om ervaring te hebben, teneinde de munt goed te kunnen gebruiken. Men werkt erg hard om de cryptomunt toegankelijker te maken voor iedereen – en dat gebeurt met oplossingen zoals Statis en MetaMask. Toch is Ethereum niet erg schaalbaar, juist omdat er sprake is van miljoenen wereldwijde gebruikers!

Dan Larrimer stelde zichzelf dan ook de volgende vraag bij de lancering van EOS:

“Wat kan je bereiken als je decentrale apps ontwikkelt met als basis slimme contracten, in een decentraal netwerk?”

Hij merkte op dat enkele heel bekende en belangrijke bedrijven en netwerken met problemen kampten:

– Zo bieden Hyperledger Fabric en Corda, beide private networks, slechts beperkte ondersteuning voor het ontwikkelen van slimme contracten.

– Bitcoin is dan weer niet mee met de evolutie van slimme contracten. Zo is RSK niet volop ontwikkeld, en wordt er ook nog getimmerd aan het Lightning Netwerk van de Bitcoin om betalingen met deze munt sneller te maken.

– Bitshares en Graphene werken op zich erg goed, maar ook zij kampen met heel wat beperkingen op het vlak van smart contracts.

Het is duidelijk dat er heel wat problemen en tekortkomingen zijn bij de meeste cryptomunten. Ethereum is in dat op zich dan ook een van de betere die je kan kiezen, zeker omdat het eenvoudiger is om smart contracts op te zetten voor decentrale apps. Bij Ethereum gebeuren het grootste deel van de financiering van apps door Initial Coin Offerings en token sales, volledig op basis van smart contracts.

De grootste obstakels? Ethereum komt hoe dan ook met transactiekosten, is niet erg toegankelijk voor de gewone gebruiker én is daarbij niet erg schaalbaar door het gebruik van een Proof of Work algoritme. Het mag dus gezegd worden dat de cryptomunt enkele grote veranderingen moet doormaken voor hij deze technologische obstakels kan overkomen.

In 2018 zal Ethereum overstappen naar een vernieuwender Proof of Stake (PoS) model, wat er voor zal zorgen dat er nog meer dan ruimte genoeg is om de nieuwe variant te ontwikkelen: EOS.

De sterke punten van EOS

EOS wil het vermogen van Graphene en diens blockchain (die gebaseerd is op een delegated PoS algoritme) combineren met de capaciteit om smaakt contracts te programmeren, die duidelijk in Ethereum aanwezig is.

Op basis van deze technologieën opent de munt de deuren naar de ontwikkeling van wereldwijde waardering en gebruik. Gebruiksgemak is hierbij een centraal begrip. Zo zal de gebruiker van de munt niet eens doorhebben dat hij een complexe App gebruikt, juist omdat alles zo vlot en moeiteloos gaat! Eigenlijk kan het een beetje vergeleken worden met de manier waarop men Steemit gebruikt.

Ook hoef je als gebruiker geen kennis te hebben van techniek of het systeem dat de basis vormt van het netwerk, en daarbij kan je ook nog eens Steem verdienen als je actief gebruik maakt van het netwerk. Steemit werd ontwikkeld als een decentrale variant van Facebook en andere bedrijven voor sociale media die een centraal karakter hebben.

Deze munt werd op dezelfde manier ontwikkeld, een beetje alsof het een uitgebreide vorm is van Steemit. Het doel is het ontwikkelen van DApps op een grote schaal, waardoor EOS veel toegankelijker zal worden. Het zal dus gaan om een globale internet economie die gebaseerd is op een blockchain. Alles dat hierboven wordt benoemd wordt mogelijk door het gebruik van smart contracts – en dat is precies waar EOS zich onderscheid van de meeste andere cryptomunten!

De toekomst van EOS

Hoewel veel mensen zich vragen stellen bij de kansen op slagen van dit initiatief, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ethereum is dan wel in ontwikkeling, onder andere dankzij het opstellen van een Enterprise Alliance en een Metropolis upgrade, EOS zal hoe dan ook een unieke evolutie bewerkstelligen binnen de wereld van de cryptomunt, door deze veel toegankelijker en eenvoudiger te maken.

Het is dus waarschijnlijk dat EOS een ware concurrent van Ethereum zal worden, en veel meer dan gewoon een alternatief dat zijn problemen oplost. En dat maakt het op zich al de moeite waard om in deze munt te investeren – of tenminste om te overwegen dat in de nabije toekomst te doen!

EOS tokens kopen

Net zoals bij elke munt is het natuurlijk belangrijk dat je deze koopt, voor je er iets mee kan doen. Geld is nooit gratis, en dat geldt ook voor een gebruiksvriendelijke soort als EOS!

EOS kopen is op verschillende manieren mogelijk, en een overzicht daarop is belangrijk als je er het beste uit wil halen. De munt heeft een ICO opgezet, die naar vermeend bijna een jaar lang zal blijven duren. Tijdens deze ICO zullen niet minder dan 1 miljard tokens op het netwerk gezet worden. Al deze coins zijn gebaseerd op de technologie die ook bij Ethereum gebruikt wordt – maar dan wel gebruiksvriendelijker!

Hoewel het netwerk van EOS zich nog in zijn prille beginjaren bevindt, ziet het er naar uit dat er heel wat ontwikkelingen zullen gebeuren. De munt is in in zekere zin nog afhankelijk van Ethereum zelf, maar voor men het weet zal de leerling de leerkracht vervangen!

Hoe koop je en bewaar je je EOS tokens nu het beste?

1. Je kan EOS coins kopen met Ethers, via de meeste bekende exchanges
2. Daarna kan je je munten of tokens opslaan in MyEtherWallet, of in de speciale Metamask Ethereum wallet.

Het is het veiligste en eenvoudigste om je EOS coins te kopen bij Changelly. Hiervoor heb je ofwel Bitcoins, ofwel Ethers, ofwel Litecoins nodig, die je kan omzetten naar een corresponderend bedrag aan EOS tokens. Daarna kan je je tokens ook opslaan in een Exodus wallet (die daarbij ook voor andere cryptomunten gebruikt kan worden).

Een stappenplan maakt dit proces duidelijk:

1. Installer Exodus

Eerst moet je Exodus installeren, waarna het EOS adres van je wallet kopieert en in de exchange widget invoert.

2. Betalen

Tenslotte moet je meteen cryptovaluta betalen (zoals Bitcoin of Litecoin), maar je kan evengoed met Visa kaart betalen!

De meerwaarde van een cryptomunt als EOS

feathercoin kopenHet is overduidelijk dat EOS als variant op Ethereum (en misschien ooit wel concurrent en vervanger) heel wat te bieden heeft. Zowel op het vlak van ontwikkelingen als gebruiksvriendelijkheid en vernieuwing pakt EOS met heel wat verrassingen uit, en dat maakt het dan ook de moeite waard om erin te investeren.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je je EOS tokens kan gebruiken. Een overzicht:

1. Je EOS coins sparen

Veel mensen kiezen ervoor om hun EOS coins te sparen. Hiervoor heb je, zoals bij elke andere cryptomunt, een offline of online wallet nodig. Het bovenstaande overzicht geeft daar meer informatie over.

2. Je EOS tokens omzetten naar een andere virtuele munt

Als je EOS tokens hebt gekocht, maar toch liever in Bitcoin investeert, dan kan dat natuurlijk ook. De meeste exchanges maken het mogelijk om EOS tokens te converteren in andere munten, waarvan bekende zoals Bitcoin of Litecoin de populairste zijn.

3. Je EOS coins gebruiken voor betalingen

Munten zoals Bitcoin worden steeds vaker aanvaard en gewaardeerd als officieel betaalmiddel, zelfs voor dagdagelijkse zaken, zoals boodschappen doen. Hoewel dit met een munt als EOS misschien nog niet zo voor de hand liggend is, zal het dat in de toekomst ongetwijfeld wel zijn. Het is een kwestie van tijd voor EOS de rol op zich neemt als een van de belangrijkste virtuele munteenheden ter wereld!

4. Je EOS coins omzetten naar traditioneel geld

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat je je coins wil omzetten naar gewoon geld. Dat wil zeggen, euro’s, dollars of een andere veelgebruikte munt. Ook hiervoor kan je bij een exchange point terecht. Dit is vooral interessant als je ooit coins hebt aangekocht, en deze nu weer wil inruilen voor gewoon geld. De koers van EOS stijgt immers geleidelijk aan, waardoor eenzelfde hoeveelheid coins later meer waard zal zijn!

De toekomst van de EOS als gebruiksvriendelijke cryptomunt

EOS kan als meest gebruiksvriendelijke cryptomunt van het moment heel wat realiseren binnen de financiële wereld van vandaag. Het is gewoon een kwestie van tijd voor deze munt het voortouw neemt als invloedrijkste virtuele munteenheid binnen de economische en financiële ontwikkelingen van deze tijd.

De beste manier om bij te dragen aan deze evolutie, en ook voor andere landen en mensen een gebruiksvriendelijke cryptomunt mogelijk te maken, is door EOS te kopen. Op die manier sluit je je aan bij het netwerk, en maak je meteen dele uit van één van de sterkst groeiende communities die er zijn. En dat garandeert natuurlijk succes – zowel op persoonlijk vlak als op globale schaal!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,938.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.59
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.98
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399119
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.375186
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092829
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.64
 • solanaSolana (SOL) $ 23.90
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,568.56
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.24
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.67
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.74
 • tronTRON (TRX) $ 0.062502
 • daiDai (DAI) $ 0.999942
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.50
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,844.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.24
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.00
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 174.68
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.51
 • aptosAptos (APT) $ 16.58
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.83
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090672
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.81
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.89
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.32
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077878
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.09
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.10
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238374
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023262
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064663
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.75
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.736545
 • fantomFantom (FTM) $ 0.489484
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.70
 • aaveAave (AAVE) $ 81.17
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.723738
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.64
 • flowFlow (FLOW) $ 1.00
 • fraxFrax (FRAX) $ 1.00
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02