Gratis Bitcoins door mining

Gratis Bitcoins door mining

gratis bitcoinBitcoins: haast iedereen heeft er wel al eens van gehoord, en zij die niet mee zijn met de evolutie van de virtuele munteenheden vinden er erg gemakkelijk informatie over op het internet. De Bitcoin is dan we begonnen als een onschuldige trend, tegenwoordig telt het als een van de meest waardevolle en meest besproken cryptovaluta die er zijn. Digitaal geld heeft immers een enorme evolutie teweeggebracht in de huidige maatschappij, zowel op het vlak van financiën als economie.

Maar wat zijn Bitcoins nu eigenlijk, waar kan je ze krijgen, en vooral, hoe? Juist omdat het gaat om een virtueel soort geld, is het moeilijk om er een label op te plakken. Je kan het immers niet aanraken, voelen of ruiken, en dat schrikt al heel wat mensen af – zeker als je het vergelijkt met traditionele vormen van geld, zoals de euro of de dollar.

Wat meer informatie over de Bitcoin en hoe het vergaren ervan precies in zijn werk gaat, is hier dan ook van toepassing. Voor iedereen die mee wil stappen in de evolutie van het virtuele geld en daar in zekere zin zelf voordeel uit wil halen, kan wat meer uitleg over de Bitcoin zeker geen kwaad!

Wat is de Bitcoin?

gratis bitcoinBitcoins zijn eigenlijk virtuele munten die je kan gebruiken op dezelfde manier waarop je traditioneel geld gebruikt. Het enige verschil zit hem in het feit dat Bitcoins via het internet of je computer worden aangekocht en verhandeld, en dus niet letterlijk in je portemonnee kunnen worden bewaard (hoewel er tegenwoordig al hardware Bitcoin wallets bestaan, in de vorm van een USB-stick of iets dergelijks).

Er is echter nog iets uniek aan de Bitcoin, en dat is dat je het geld niet kan verdienen door te gaan werken – althans, niet in de letterlijke zin van het woord. Het verkrijgen van coins kan op verschillende manieren:

– Je kan Bitcoins kopen bij exchange points. Hiervoor kan je betalen met traditioneel valuta (zoals Euro of Dollar), maar je kan ze ook kopen met andere virtuele currencies.

– Je kan Bitcoins minen. Dit houdt in dat je rekenkracht van een computer gebruikt om wiskundige vraagstukken op te lossen. De beloning hiervoor is een bepaald bedrag aan Bitcoins.

Eigenlijk is het minen van Bitcoins waar het hier om gaat. Met de opkomst van virtuele valuta en de stijgende populariteit ervan gaan mensen steeds vaker op zoek naar manieren om digitaal geld te verkrijgen. Minen is daar één, en waarschijnlijk de populairste van!

Wat is minen?

bitcoin gratisMaar wat is minen nu precies? Eigenlijk kan het concept vergeleken worden met het ontginnen van grondstoffen, maar dan natuurlijk virtueel. Bitcoins zijn immers een cryptovaluta die in een beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn. Er staat dus effectief een limiet op het aantal in omloop gebrachte coins, en dat maakt ze juist zo waardevol.

Iedereen die Bitcoins wil minen, moet gebruik maken van rekenkracht. Hoe meer rekenkracht, hoe meer kans dat je de wiskundige berekeningen kan oplossen die je toegang geven tot Bitcoins in de blockchain. De blockchain is eigenlijk het netwerk waar alle coins zijn opgeslagen, en je moet deze als gebruiker dus zien te ‘ontcijferen’.

Minen is dus het delven van coins, een proces waarbij je zelf actief moet te werk gaan. Dat is dan ook waarom men spreekt van een Proof of Work algoritme, die de basis vormt van de manier waarop Bitcoins verkregen kunnen worden. Andere virtuele valuta maken dan weer gebruik van het Proof of Stake systeem, maar dat is hier niet meteen aan de orde.

Waarom zou je Bitcoins minen?

Nu duidelijk is wat de Bitcoin is, is het natuurlijk ook belangrijk te weten wat de voordelen ervan zijn. Geld is natuurlijk altijd interessant (of dat nu virtueel is of niet), maar waarom zou je precies Bitcoins moeten minen? Om deze vraag te beantwoorden is het de moeite waard wat meer informatie te geven over de verschillende manieren waarop je Bitcoins kan gebruiken. Zo heb je als investeerder of koper een duidelijk beeld op wat je kan verwachten, en welke mogelijkheden de Bitcoin biedt!

1. Bitcoins sparen

De meeste mensen zien in dat de Bitcoin een virtuele munt is die nog verder in waarde zal stijgen. Sinds de opkomst van de digitale coin werd meteen duidelijk dat het ging om een revolutionaire manier van betalen, één die de wereld van het internet binnen de kortste keren zou veroveren. Dat was dan ook waarom velen ervoor kozen om hun aangekochte coins te sparen – om die dan later voor meer geld te kunnen verkopen.

Bitcoins sparen kan door middel van een speciale wallet, die garandeert dat je coins altijd veilig bewaard blijven. Er is doorgaans keuze tussen twee verschillende soorten wallets:

– Software wallets, in de vorm van een programma op de computer. Om toegang te krijgen tot de coins heb je een unieke key nodig, die enkel gebruikt kan worden door de eigenaar van het geld.

– Hardware wallets, vaak in de vorm van een USB-stick of iets gelijkaardigs. Het voordeel is dat je je coins altijd bij je kan hebben, waardoor je ze dus niet kan verliezen als je computer crasht.

Het is hoe dan ook belangrijk een back-up te maken van je wallet, zodat je ze niet kan verliezen. Welke optie je ook verkiest, een dergelijke portemonnee geeft je de mogelijkheid om je coins te bewaren voor later – wanneer ze hopelijk meer waard zullen zijn!

2. Bitcoins gebruiken voor betalingen

Een optie die steeds meer mensen aantrekt is het gebruiken van Bitcoins om betalingen te doen. Of je nu je boodschappen wil betalen, je telefoonrekening wil afhandelen of een andere normale betaling wil doen, Bitcoins worden steeds vaker aanvaard als officieel betaalmiddel. Het is zelfs zo dat veel winkels deze munt al waarderen en accepteren als echt geld, aangezien de Bitcoin altijd omgeruild kunnen worden voor Euro of dollar.

Het is natuurlijk wel een kwestie van precies die winkels of bedrijven te vinden die het gebruik van de coin accepteren. In Europa is dat aantal nog niet al te groot, maar dat zal in de toekomst ongetwijfeld veranderen. Het is dan ook de moeite waard nu al Bitcoins aan te kopen, zodat je daar later heel wat financiële vrijheid mee kan creëren!

3. Bitcoins omruilen voor traditioneel geld

Een derde optie om je Bitcoins goed te gebruiken is ze omruilen voor traditioneel geld. Dit is eigenlijk vooral van toepassing op mensen die al lang coins sparen, en menen dat ze er door de huidige koers van de munt nu heel wat kunnen uit halen. De koers van de Bitcoin fluctueert natuurlijk erg (het is geen uitzondering dat de waarde van de munt op dezelfde dag sterk verandert), maar dat is een risico dat je er als belegger natuurlijk moet bijnemen.

Als je enkele jaren geleden coins hebt aangekocht en je merkt op dat de prijs ervan is gestegen, dan is het een goed idee om deze te verkopen voor euro of dollar. Eigenlijk zijn al heel wat beleggers op die manier erg rijk geworden, zeker zij die in de eerste jaren sinds het ontstaan van de coin een aankoop hebben gedaan!

Er zijn dus duidelijk uiteenlopende manieren om je Bitcoins te gebruiken, en dat maakt het minen ervan dan ook de moeite waard. Of je nu wil sparen, gebruiken of omruilen, de coins zullen een steeds grotere rol spelen bij de economische en financiële stand van zaken in de huidige maatschappij. Minen klinkt dus ineens wel erg interessant!

Minen, is dat dan een gratis manier om Bitcoins te krijgen?

Vaak hebben mensen niet zo’n duidelijk beeld van wat minen nu eigenlijk inhoudt, en vooral, wat er tegenover staat. Er wordt wel eens gedacht dat minen dus eigenlijk een manier is om gratis coins te verkrijgen, aangezien je er gewoon wiskundige berekeningen voor moet oplossen.

In theorie klinkt dat logisch, maar de realiteit is helemaal anders. Immers, om die rekenkracht te kunnen gebruiken moet je wel degelijk geld betalen. Er zijn verschillende manieren waarop je over rekenkracht kunt beschikken:

1. Je kan rekenkracht kopen of huren bij een mining clouddienst, zoals Hashflare. Deze stellen een bepaald hoeveelheid rekenkracht ter beschikking, waarmee je coins kan minen.

2. Je kan ook zelf de software en hardware kopen die noodzakelijk zijn om de berekeningen te maken. Dit is natuurlijk een veel duurdere optie, en één waar vooral bedrijven voor kiezen, die een groter budget hebben.

Hoe dan ook moet je dus betalen om te kunnen minen. Het zou maar vreemd zijn dat een een virtuele munt die zo waardevol is, gratis verkregen zou kunnen worden door een beetje te hoofdrekenen. De wiskundige vraagstukken die je moet oplossen zijn echter erg complex en diepgaand, en dat maakt rekenkracht en computercapaciteit dan ook essentieel.

Minen is dus een essentieel concept binnen de cryptocurrencies; het is het verbindingsstuk tussen de coins zelf en de gebruiker ervan. Zie het als het virtuele werken om een digitale munt te verdienen, en zo ten volle te profiteren van wat de Bitcoin te bieden heeft!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,938.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.59
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.98
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399119
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.375186
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092829
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.64
 • solanaSolana (SOL) $ 23.90
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,568.56
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.24
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.67
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.74
 • tronTRON (TRX) $ 0.062502
 • daiDai (DAI) $ 0.999942
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.50
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,844.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.24
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.00
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 174.68
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.51
 • aptosAptos (APT) $ 16.58
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.83
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090672
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.81
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.89
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.32
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077878
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.09
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.10
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238374
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023262
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064663
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.75
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.736545
 • fantomFantom (FTM) $ 0.489484
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.70
 • aaveAave (AAVE) $ 81.17
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.723738
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.64
 • flowFlow (FLOW) $ 1.00
 • fraxFrax (FRAX) $ 1.00
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02