Handelsplatform Etoro

Handelsplatform Etoro

Etoro is een social trading platform. Wat dit inhoudt, is dat je zelf op dit platform kan beleggen én andere beleggersop de voet kan volgen. Als een belegger de juiste keuzes maakt, dan komt hij of zij in de highscores van het platform terecht – waarna je als gebruiker deze persoon kan volgen.

Met andere woorden, als die belegger een trade opent, dan wordt er ook eentje voor jou geopend. Het gevolg is dat je als beginnende belegger precies zo succesvol kan zijn als iemand die al heel wat meer ervaring heeft!

Wat is Etoro

Het platform onderscheidt zich vooral van gelijkaardige platforms door zijn eenvoudig en gebruiksgemak. Sinds de nieuwe versie werd gelanceerd in 2015 is het echter nog allemaal beter geworden, omdat zowel het social investing platform als het webtrading platform samen werden gevoegd tot één groot geheel. Op die manier kan dit platform gebruikt worden voor uiteenlopende doeleinden – en daarbij ook op uiteenlopende toestellen. Van desktops tot tablets of mobiele apparaten, alles is mogelijk!

Het doel van het Etoro platform

Het primaire doel van het Etoro platform is om de financiële markt openbaar te maken voor iedereen. Hiervoor gebruik het platform een volledig geïmplementeerde oplossing, die uit twee luiken bestaat. Zo fungeert het als een social investment network, maar ook als een zogenaamde broker. Hierdoor kan je als belegger alle zaken regelen, op één enkel platform. Het gevolg? Het is niet langer nodig om je bij een andere broker in te schrijven om het beste van twee werelden te hebben. Alles wat je kan en moet doen, kan op één en hetzelfde platform!

Op Etoro kan je dus beleggers volgen, die ook wel wel popular investors genoemd worden. Het aantal beleggers is enorm, maar het is natuurlijk mogelijk om specifieke personen te zoeken met behulp van een filterfunctie. Zo kan je op zoek gaan naar de beleggers die de hoogste ROI (return on investment) hebben, of op basis van andere criteria een belegger zoeken.

Eigenlijk is iedereen die zich bij het platform aanmeldt, een potentiële “popular investor”. Anderen kunnen jou dus ook volgen – en de kans daarop wordt hoger naarmate je meer ervaren bent. Het platform wordt dus gekenmerkt door een unieke visie op de financiële wereld, waarbij iedereen met elkaar kan leren, delen, communiceren, kopiëren – en natuurlijk, concurreren!

De betrouwbaarheid van Etoro

Het Etoro platform heeft het officiële verified icoon gekregen, dat specifiek voor deze popular investors werd geïntroduceerd. Deze kunnen immers een foto van zichzelf uploaden, alsook hun echte naam. Dit wordt altijd nauwkeurig opgevolgd door de klantenservice van het platform, wat natuurlijk heel wat geloofwaardigheid biedt voor de mensen die dergelijke beleggers willen volgen.

Dankzij deze aanpak weet je altijd zeker dat je geen computer of robot aan het volgen bent, in plaats van een echte belegger. Ook gaat het altijd om beleggers die hun eigen geld gebruiker – wat natuurlijk een voordeel is, aangezien je dan zeker bent dat ze weten wat ze doen!

Het Etoro beloningssysteem

Zodra een popular trader gekopieerd wordt, krijgt deze een beloning. Het platform voerde vorig jaar nog een enorme verbetering door in het systeem dat deze beloningen regelt. Vroeger werden gekopieerde beleggers beloond met een bonus die enkel zij konden gebruiken om echt geld te kopen. Alle andere waren bedoeld om te beleggen. Het gevolg hiervan was dat men een hoge zogenaamde drawdown had. Erg goed was dit niet, aangezien de beleggers die hen volgden een veel kleiner vermogen hadden – en dus niet meekonden met de beleggers die ze volgden.

Het systeem is tegenwoordig echter veel interessanter. Zo krijgt elke belegger een vaste commissie per maand, afhankelijk van hoeveel volgers hij of zij heeft. De elite traders – namelijk de beleggers die het voortouw nemen – ontvangen per jaar tot wel 2 procent van hun vermogen, en daarbij kunnen ze volledig gratis beleggen.

Het platform, verbeterd en vernieuwd

EtoroIn het jaar 2016 vernieuwde het platform zijn ‘popular investor dashboard”, dat vanaf toen over een CRM systeem beschikte. Hierdoor werd de communicatie tussen volgers en beleggers beter – wat erg handig is, aangezien er zich reeds 5 miljoen mensen op het platform hebben aangemeld.

Dankzij deze communicatie worden skills eenvoudiger gedeeld met professionele beleggers en volgers. Veel van deze beleggers hebben een vermogen van wel 300.000 dollar, wat natuurlijk een enorm groeipotentieel met zich meebrengt!

Een belegger vinden op het Etoro platform

Er zijn daarbij ook tal van nieuwe hulpmiddelen beschikbaar waarmee men goede beleggers kan vinden. Vroeger werd het People Rankings systeem gehanteerd, waarbij men ging kijken naar de beste beleggers qua winning ratio. Dit betekent dat enkel de beleggers die 100 procent van de keren winnen, worden weergegeven.

Discover People is dan weer het nieuwste hulpmiddel, waarbij men eenvoudiger kan filteren en mensen kan vinden op meer criteria dan gewoon hun win ratio. Zo kan je op zoek gaan naar beleggers op basis van hun groeipercentage, locatie, de valuta die ze gebruiken, enzovoort.

Tenslotte toont het platform ook vroeger prestaties van verschillende beleggers, waaronder hun groei of verliezen in een bepaalde maand of jaar. Vroeger maakte men gebruik van de Dietz formule om groei te berekenen, maar deze was nogal ingewikkeld en verwarrend. Het was erg moeilijk om resultaten juist te interpreteren als volger. De formule die nu gebruikt wordt is veel eenvoudiger en overzichtelijker, en gaat ook maandelijkse stortingen en withdrawals van beleggers in de resultaten betrekken.

Dergelijke veranderingen maken het platform voor zowel volgers als beleggers veel interessanter en aangenamer. Zo kunnen volgers veel eenvoudiger oordelen over de betrouwbaarheid en invloed van een belegger, door te kijken naar de beleggingsgeschiedenis van die persoon.

De beste Etoro beleggers vergelijken en kiezen

EtoroEen andere interessante verandering die in 2016 plaatsvond waren de grafieken, die prestaties van beleggers visueel gaan presenteren. Daarbij kan je als volger een “what if copy” simulatie gaan doorvoeren, waarmee je een beeld krijgt van wat er zou gebeuren als er wordt belegd op een bepaalde manier. Tenslotte is het mogelijk om beleggers te vergelijken, op basis van diezelfde grafieken.

Zodra je een belegger gekozen hebt, selecteer je hoeveel je precies wil gaan investeren en riskeren. Doorgaans kan je tot 40 procent van je totale vermogen investeren, per belegger. Het minimum te beleggen bedrag is 100 euro, wat betekent dat je niet alles in één persoon kan investeren. Het is wel mogelijk om je risico te minimaliseren door een “stop loss” functie te kiezen, waardoor je de belegger in kwestie automatisch niet meer volgt als je verlies maakt.

De money and risk management features op het platform zijn duidelijk, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Alle trades die je kopieert, worden ook proportioneel gemaakt aan het bedrag dat de belegger heeft gekozen. Met andere woorden, als een belegger 1 % van zijn totale vermogen inzet, riskeer jij ook maximaal 1 procent van jouw eigen vermogen indien je op die belegger hebt ingezet.

Een account aanmaken

Het platform biedt iedereen de mogelijkheid om een gratis, volledig uitgerust demo account aan te maken. Hierdoor kunnen ook beginners meer leren over hoe zo’n platform werkt. Dit houdt in dat je als volger ook popular investors kan volgen met virtueel geld, zoals Etoro bitcoin of Etoro litecoin.

Op die manier heb je een waarheidsgetrouw beeld op wat je kan verwachten als je een bepaald bedrag inzet op een investor. De ideale manier dus om een investering uit te proberen, voor je deze effectief gaat doen!

Welke kosten komen bij het beleggen kijken?

Het gebruik van het social investment platform is nog steeds gratis, alsook het registreren. Je betaalt dus geen commissies of jaarlijkse kosten. Eigenlijk zijn de broker spreads het enige dat geld kost, zoals dit bij elke broker het geval is. Het is wel belangrijk te vermelden dat de spread die je kan krijgen iets duurder zijn dan gemiddeld.

Ook de rollover fees zijn bij dit platform iets duurder in vergelijking met andere. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, aangezien veel beleggers vaak posities vrijhouden voor een lange tijd. Vaak zelfs enkele maanden. Langs de andere kant heb je op het platform wel een duidelijk zicht op de rollover fees, waardoor het eenvoudiger is om alles onder controle te houden.

Als beginnende belegger is er tenslotte heel wat trainingsmateriaal verkrijgbaar, waardoor je al snel een aantal niveaus kan stijgen. Daarnaast kan je beroep doen op webcasts, betrouwbare reviews en dagelijkse nieuwtjes, die je allemaal helpen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen. Tenslotte beschikt het platform over een actief social network, en worden vragen snel en duidelijk door beleggers beantwoord!

Geld verdienen met het platform, het kan!

Het spreekt voor zich dat je met het platform geld kan verdienen, maar natuurlijk niet zomaar. Alles is afhankelijk van het risico dat je neemt, je doelen en je risico level. Je kan dus niet verwachten dat je in één week tijd je saldo kan verdubbelen.

Het belangrijkste advies is om een investor te kopiëren die niet al te veel risico neemt, maar wel winstgevend is. Een dergelijke belegger is echter niet eenvoudig te vinden, maar dat is precies waar de filters voor dienen. Ook belangrijk om te vermelden is dat het aantal goede beleggers de laatste jaren erg is gestegen, wat ongetwijfeld iets te maken heeft met het feit dat er zoveel verbeteringen werden gemaakt. En natuurlijk heeft ook de groeiende populariteit van het platform daar een grote invloed op gehad!

Wat is de volgende stap?

Natuurlijk komt er meer bij beleggen op een dergelijk platform kijken dan gewoon een goed belegger vinden. De zoektocht naar een serieuze investor is slechts één deel van het stappenplan dat je als volger moet doorlopen om er winst uit te halen. Zodra je een aantal investors gekozen hebt, is het belangrijk dat je wekelijks een aantal keer de status raadpleegt.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde beleggers niet zo goed presteren, waardoor je ze beter uitschakelt en op de voet volgt hoe ze het gedurende de rest van de maand doen. Ook is het de moeite waard om de top 10 rankings bij te houden, zodat je altijd weet welke beleggers pas écht de moeite waard zijn.

Etoro Trades kopiëren, en nog véél meer

Tenslotte moet gezegd worden dat het platform meer is dan gewoon een social trade copy service. Er wordt een omgeving gecreëerd waarin ideeën gedeeld worden, waar men van elkaar kan leren, en waar men handelingen van elkaar kan gaan kopiëren. Er kunnen bijvoorbeeld Watchlists gemaakt worden van hulpmiddelen die erg populair zijn bij anderen. Ook beschikt men over een News Feed met recente markt informatie, net geopende posities van anderen en reacties van beleggers die relevant zijn voor de gebruiker in kwestie.

De diversiteit aan hulpmiddelen op het platform is groot, zeker in vergelijking met andere gelijkaardige diensten. Zo kan je beleggen in uiteenlopende valuta’s, waaronder Etoro bitcoin en Etoro litecoin, indices, grondstoffen, aandelen, en zelfs EFT’s (exchange traded funds). Het grote voordeel? Je kan oneindig veel variëteit creëren binnen je eigen virtuele portemonnee!

De manier waarop je het platform gebruikt kiezen je natuurlijk helemaal zelf. Of je nu wil beleggen, anderen kopieert of ,allebei, het platform biedt mogelijkheden voor iedereen en maakt beleggen eenvoudiger en toegankelijker dan ooit tevoren.

Een overzicht van de voordelen van het platform

– Een eenvoudige interface
– Fungeert als social trading platform, én als broker
– Een demo account is volledig gratis
– Betrouwbaar risk en money beheer
– Kopiëren is altijd proportioneel
– De social network groep is erg actief
– Kwalitatieve opleidingen
– Popular investors verificatie
– Gegarandeerd legitieme, échte beleggers
– Een groot krantenaanbod, en dus veel professionele beleggers

Beleggen op social trading platforms zoals deze wordt steeds populairder, zowel voor bedrijven als particulieren. Het internet is hét medium om slimmer, veiliger en zorgelozer te beleggen, en platforms zoals deze maken het voor iedereen mogelijk om daar een graantje van mee te pikken. Of je nu zelf actief wil gaan beleggen, of andere beleggers wil gaan kopiëren, het platform verleent zich als ideale broker om dat te doen, met zowat elke valuta, voor zowat elk doeleinde!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,938.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.59
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.98
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399119
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.375186
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092829
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.64
 • solanaSolana (SOL) $ 23.90
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,568.56
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.24
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.67
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.74
 • tronTRON (TRX) $ 0.062502
 • daiDai (DAI) $ 0.999942
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.50
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,844.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.24
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.00
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 174.68
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.51
 • aptosAptos (APT) $ 16.58
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.83
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090672
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.81
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.89
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.32
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077878
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.09
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.10
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238374
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023262
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064663
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.75
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.736545
 • fantomFantom (FTM) $ 0.489484
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.70
 • aaveAave (AAVE) $ 81.17
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.723738
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.64
 • flowFlow (FLOW) $ 1.00
 • fraxFrax (FRAX) $ 1.00
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02