Humaniq | HMQ kopen

Humaniq kopen

Humaniq kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Humaniq te kopen en een wallet te plaatsen. HMQ is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Humaniq: een cryptovaluta met een sociaal tintje

hmqIn de rij met cryptovaluta is Humaniq een behoorlijk vreemde eend in de bijt. Ja, het werkt met een blockchain en het heeft een eigen munteenheid (de HMQ coin), maar de systematiek die achter Humaniq schuil gaat verschilt op tal van vlakken wezenlijk van wat cryptofans van bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin en Ethereum gewend zijn. Hoogstwaarschijnlijk omdat het zo’n buitenbeetje is wordt Humaniq via de Litebit exchange nog niet ondersteund. Op dit Nederlandse cryptohandelsplatform is het dus niet mogelijk om Humaniq via iDeal te kopen. Dat betekent overigens niet dat je helemaal nergens anders Humaniq kopen kunt. Je zal voor een eventuele aanschaf van HMQ coins waarschijnlijk gewoon wat meer moeite moeten doen. Ze zijn ongetwijfeld verkrijgbaar via een aantal alternatieve internationale exchanges. Beschik je niet over een debit- of creditcard voor de aankoop van Humaniq coins, dan bieden sommige internationale handelsplatformen je ook de mogelijkheid om Humaniq te kopen met behulp van Bitcoins of een andere populaire cryptovaluta.

Een cryptomunt met een sociaal karakter

Wie voor de eerste keer kennis maakt met Humaniq, zal ongetwijfeld instemmend knikken als de achterliggende gedachte van deze cryptovaluta uit de doeken wordt gedaan. De Humaniq initiatiefnemers willen namelijk de blockchain inzetten om gemakkelijk wereldwijd bankieren voor letterlijk iedereen mogelijk te maken. Daarbij voert de organisatie achter de HMQ coins graag regelmatig het imposante aantal mensen in de wereld op, wat op dit moment helemaal geen toegang heeft tot een bancair systeem in de omgeving waar ze wonen. Dat zouden maar liefst 2 miljard mensen zijn. De redenen waarom deze mensen niet over een eigen bankrekening beschikken kunnen erg uiteenlopen. Het is goed mogelijk dat ze op een dusdanig afgelegen plek op onze aardbol wonen, dat er gewoon geen bankfiliaal in de buurt aanwezig is. Of ze kunnen niet lezen en schrijven of beschikken niet over identiteitspapieren, waardoor het voor hen praktisch onmogelijk wordt om zelfstandig een bankrekening te kunnen openen. Tenslotte is het natuurlijk ook goed mogelijk dat ze gewoonweg te arm zijn. Mensen die geen cent te makken hebben, worden in het huidige bancaire systeem vooral als een kostenpost gezien die bankdirecteuren en aandeelhouders niets oplevert.

Alle financiële problemen de wereld uit

Humaniq heeft zich het nobele doel gesteld om al deze zojuist genoemde problemen van de bankloze 2 miljard wereldburgers de wereld uit te helpen en de blockchain zou volgens de initiatiefnemers hier de heilige graal voor zijn. Via de blockchain kunnen de deelnemers aan het Humaniq netwerk namelijk volledig kosteloos betalingen aan elkaar verricht door gebruik te maken van de HMQ coins die zich in hun wallet bevinden. Het enige waar ze over dienen te beschikken is een goedkope smartphone waarop de Humaniq app is geïnstalleerd. De initiatiefnemers achter Humaniq denken dat zo’n telefoon uiteindelijk niet meer dan 10 tot 15 Amerikaanse Dollars gaat kosten en dat de deelnemers dit bedrag – omgerekend in HMQ coins – binnen 1 a 2 weken kunnen terugverdienen, door actief te zijn op het Humaniq netwerk.

Simpele aanmeldprocedure

De aanmeldprocedure voor een eigen Humaniq wallet wordt voor nieuwe gebruikers van het netwerk zo eenvoudig mogelijk gehouden. Deze verloopt namelijk via gezichtsregistratie van de nieuwe walleteigenaar en een aanvullende verificatie-sms. Men hoeft dus geen formulieren in te vullen. Er hoeft ook niets fysieks te worden opgestuurd naar een centraal bankkantoor en ook het plaatsen van een handtekening is overbodig. Het gezicht van de gebruiker is en blijft ten aller tijde de toegangspoort tot zijn of haar digitale portemonnee.

Eerste acceptatie van Humaniq

Inmiddels heeft een groeiende groep enthousiastelingen op verschillende manieren kennis gemaakt met het initiatief. In de eerste plaatst wordt deze blockchain met een sociaal tintje namelijk ondersteund door zo’n 12.000 personen, die tijdens de Humaniq ICO in april 2017 met een totaalbedrag van 5 miljoen Amerikaanse Dollars over de brug kwamen. Daarnaast zijn er inmiddels een aantal pilots in de Afrikaanse landen Ghana, Nigeria en Tanzania van start gegaan, waarbij met name studenten van plaatselijke universiteiten voor het eerst ervaring op konden doen met de manier waarop de Humaniq in hun dagelijkse leven zou kunnen functioneren.

Kosteloos wereldwijd betalen via een Ethereum-variant

Om het hele systeem draaiende te kunnen houden, hebben de Humaniq ontwikkelaars een blockchain geprogrammeerd die gebaseerd is op Ethereum. Aangezien het uiteindelijke doel is en blijft om 2 miljard mensen te laten betalen met HMQ coins, heeft men er met het oog op een mogelijke stormachtige groei van het systeem in de nabije toekomst voor gekozen om elk land een eigen sidetrack te geven. Dit zorgt ervoor dat de belasting op het netwerk wordt verdeeld. Dit betekent overigens niet dat iemand uit land A alleen maar in zijn eigen land producten en diensten met HQM coins zou kunnen betalen. Het systeem staat namelijk wel degelijk toe om ook kosteloos grensoverschrijdende betalingenverkeer af te handelen naar iemand in land B. Iets wat overigens een sterk voordeel is ten opzichte van de andere beperktere lokale mobiele betaalsystemen die inmiddels in een aantal ontwikkelingslanden gemeengoed zijn. Humaniq moet het voor de gebruikers van het systeem uiteindelijk mogelijk maken om niet alleen betalingen aan elkaar te kunnen verrichten, maar ook om bijvoorbeeld (micro)leningen of investeringsgelden aan elkaar te kunnen verstrekken.

Nieuwe coins zonder zware computerconfiguraties

De Humaniq blockchain is, net als Ethereum, vanzelfsprekend een gedecentraliseerd systeem met een grootboek waarin alle transacties met de HMQ coins worden bijgehouden. Die coins ontstaan overigens op een uitzonderlijke manier. Omdat de Humaniq organisatie ervan uitgaat, dat de gebruikers van het netwerk doorgaans niet over de financiële middelen beschikken om krachtige computerapparatuur aan te schaffen voor het minen van nieuwe coins, heeft men er bewust voor gekozen om deze voor blockchains zo gebruikelijke methode voor de aanmaak van nieuwe coins niet toe te passen.

Het ontstaan van nieuwe HMQ coins

Hoe worden er dan wel coins aan het systeem toegevoegd? Welnu, dat gebeurt uitsluitend door ze te minten. Nieuwe coins ontstaan op het moment dat Humaniq-gebruikers diverse activiteiten op het netwerk uitvoeren. De eerste reeks coins krijgen ze bijvoorbeeld cadeau na een geslaagde eerste gezichtsverificatie. Vervolgens kunnen de gebruikers van het systeem extra HMQ coins verdienen als de personen in het adresboek van de telefoon zich ook aanmelden voor Humaniq. Iemand met een grote vriendenkring zou dus flink wat coins kunnen scoren. Toch is het maximale aantal HMQ coins wat iemand kan bezitten niet aan een limiet gebonden. De uitgifte van nieuwe coins stopt overigens pas op het moment dat het netwerk het imposante aantal van 2 miljard gebruikers telt.

Kritische geluiden

Wie het bovenstaande verhaal tot zich neemt, zal vast en zeker enige sympathie voor het Humaniq concept op kunnen brengen. Toch is lang niet iedereen positief gestemd over deze sociale blockchain. Er zitten volgens critici namelijk nogal wat haken en ogen aan Humaniq. In de eerste plaats wordt de initiatiefnemers dagdromerij verweten. Het zou praktisch onmogelijk zijn om letterlijk 2 miljard mensen te enthousiasmeren voor het gebruik van HMQ coins. Het feit dat er een smartphone nodig is om van het systeem gebruik te kunnen maken zou een andere stevige horde zijn waar Humaniq tegenaan zou lopen. Bedenk daarbij dat de armsten in de wereld rond moeten komen van minder dan 1 Dollar per dag. De kans is dan ook levensgroot dat ze van dat kleine beetje verdiende geld liever eten kopen, dan een telefoon die gelijk staat aan bijna 2 weken brood op de plank.

Beperkte mogelijkheden van spotgoedkope telefoons

De door de initiatiefnemers voorgespiegelde kostprijs van 10 tot 15 Dollar voor een smartphone, waarop de Humaniq app zou moeten draaien, is daarnaast ook een onrealistische gedachte. Dat soort telefoons bestaan momenteel niet. En als ze mogelijk over enkele jaren uiteindelijk toch tegen die prijs toch op de markt zouden komen, is het maar de vraag hoe goed die apparaten overweg kunnen met de gezichtsherkenning die nodig is voor het optimale gebruik van Humaniq. Goedkoop betekent doorgaans niet dat de smartphone over een camera van goede kwaliteit beschikt.

Fraudegevoelige verificatie

De manier waarop Humaniq momenteel gezichtsherkenning toepast is daarnaast uiterst fraudegevoelig. Tests hebben namelijk aangetoond, dat het verificatiesysteem gemakkelijk voor de gek gehouden kan worden, door slechts een foto van de eigenaar van de Humaniq wallet aan de camera te laten zien. In de whitepapers van Humaniq wordt weliswaar een verificatiemethode genoemd, waarbij de stem van de gebruiker in combinatie met zijn of haar beeltenis de sleutel tot de wallet vormt. Dit is echter een techniek die nog in de kinderschoen staat. Een techniek waar ook techreuzen als IBM en Microsoft al jaren aan werken, zonder dat er doorlopend foutloze successen mee worden geboekt. Volgens critici is de capaciteit van het team van ontwikkelaars achter Humaniq gewoonweg te beperkt om deze verificatiemethode wel als eerste succesvol in de markt te zetten.

Twijfel over de aanmaakmethode van nieuwe coins

Ook de wijze waarop HMQ coins ontstaan wordt door critici als iets twijfelachtigs beschouwd. In principe ontstaan ze uit het niets, waardoor je parallellen zou kunnen trekken naar de manier waarop een nationale overheid uit het niets nieuw fiatgeld laat ontstaan. De eerder genoemde problematiek met de huidige methode van gezichtsverificatie zou ook op het gebied van de aanmaak van nieuwe coins tot fraude kunnen leiden. Iemand die over een stapel foto’s beschikt, kan naar hartenlust talloze nieuwe Humaniq accounts aanmaken en vervolgens de ontvangen bonuscoins omwisselen naar bijvoorbeeld Bitcoins.

Betrouwbaarheid van de Humaniq initiatiefnemers

Tenslotte is weliswaar het grootboek van het Humaniq systeem gedecentraliseerd in de blockchain opgenomen, maar de HMQ coins zelf zijn dat absoluut niet! Wat dat betreft houdt de Humaniq organisatie de touwtjes strak in handen en zou je de organisatie als het ware kunnen zien als een schatbewaarder. De initiatiefnemers hebben ook de mogelijkheid om in te grijpen in het Humaniq systeem . Worden er namelijk plotseling teveel nieuwe coins aangemaakt, waardoor de inflatie van de cryptomunt te sterk toe zou nemen, dan kunnen de initiatiefnemers letterlijk op de rem trappen en besluiten om – al dan niet tijdelijk – helemaal geen nieuwe coins meer uit te geven. Omdat de Humaniq initiatiefnemers een flinke vinger in de pap kunnen houden, speelt ook het vertrouwen in deze personen een serieuze rol. Als ze uiteindelijk ter kwade trouw blijken te zijn, kunnen ze de koers van de HMQ coins volledig naar hun eigen hand zetten. Iets wat niet volledig ondenkbaar is als je weet dat 14% van alle nieuw aangemaakte coins automatisch naar de wallet van de ontwikkelaars vloeit.

Humaniq kopen of niet

humaniqMet het oog op de hierboven genoemde kritiekpunten zou je de vraag kunnen stellen of investeren in Humaniq wel zo verstandig is. Als je puur naar het sociale aspect van deze cryptovaluta kijkt en je het belangrijk vindt dat er ontwikkelingen plaats vinden om mensen in ontwikkelingslanden gemakkelijker toegang te geven tot een eenvoudig betaalsysteem, dan is zo’n investering wellicht de moeite waard. Gezien het fraudegevoelige karakter van deze cryptomunt en het feit dat het systeem nog in de kinderschoen staat, is een afwachtende houding echter ook zeker geen verkeerde keuze. Wil je op dit moment echt in Humaniq investeren, doe dat dan puur om kortstondige speculatieve redenen. Voordat Humaniq van de huidige enkele tienduizenden enthousiastelingen definitief naar 2 miljard gebruikers doorgroeit, heb je echter nog ruim de tijd om op een eventueel later en veiliger moment in te stappen, zodat je dan alsnog financieel profijt zou kunnen behalen van de fraaie sociale gedachte die achter dit blockchain idee schuil gaat.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,853.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,568.29
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999693
 • bnbBNB (BNB) $ 309.91
 • xrpXRP (XRP) $ 0.396212
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.998692
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374069
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092937
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.51
 • solanaSolana (SOL) $ 23.84
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,563.65
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.21
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.46
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.61
 • tronTRON (TRX) $ 0.062152
 • daiDai (DAI) $ 0.999971
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.47
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,790.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.18
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 173.85
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.49
 • aptosAptos (APT) $ 16.55
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.30
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090393
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.79
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.08
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.30
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077694
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.06
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.08
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.237224
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023151
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064461
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.72
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.732981
 • fantomFantom (FTM) $ 0.482442
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.59
 • aaveAave (AAVE) $ 80.86
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.718952
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.44
 • flowFlow (FLOW) $ 0.997566
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.998621
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02