Leer traden op Binance.com exchange

Leer traden op Binance exchange

Binance exchange

Binance exchangeVrijwel elke Nederlander zal inmiddels wel gehoord hebben van de Bitcoin, een digitale munt als alternatief voor het huidige geldsysteem.
Hoewel de Bitcoin de eerste en grootste van de zogenaamde cryptovaluta is, is het zeker niet de enige en op Binance.com is het mogelijk om te handelen in al deze cryptocurrencies, zowel in de Bitcoin als in de zogenaamde altcoins. Een deel van de nog jonge altcoins kan uitgroeien tot een nieuwe Bitcoin en bij Binance.com, hierna gewoon Binance genoemd, kun je veilig en snel handelen in al deze verschillende digitale valuta.
Wellicht is het even wennen aan de woorden, die zomaar uit een Supermanfilm lijken te komen, maar dit went heel snel, zeker als je je realiseert dat je niets anders doet dan handelen in digitale munten.

Wat is Binance exchange?

Binance is een exchange die zijn naam heeft gekregen door de woorden binary en finance samen te smelten en is gevestigd in Shanghai. Het behoort tot de beste exchanges in de wereld, het is zeer betrouwbaar en niet voor niets is het in een korte tijd heel hard gegroeid. Binance staat vooral bekend om zijn snelle verwerkingstijden, waarbij er per seconde bijna 1,5 miljoen orders kunnen worden verwerkt.
Bij Binance exchange kun je dus handelen in verschillende digitale munten ofwel cryptocurrencies, waaronder de eigen Binance coin, de BNB. Binance zal 20% van de winst gebruiken om deze Binance coin terug te kopen en te vernietigen, zodat de koers van deze coin niet snel zal dalen.
Hieronder laten we je zien hoe je een account aanmaakt, dat dit volstrekt veilig kan gebeuren en hoe je daarna kunt handelen bij Binance exchange.

Een account aanmaken bij binance

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en kun je snel doen. Op de website van Binance klik je op het knopje Register; daarna kun je je e-mailadres invullen en dit met een sterk wachtwoord beveiligen. Het is van groot belang om je account goed af te schermen, omdat het voor hackers natuurlijk heerlijk is om in jouw coins te grasduinen. Als extra veiligheid kun je ervoor kiezen om een apart e-mailadres aan te maken en dit alleen te gebruiken voor Binance.
Zoals je bij andere websites waarschijnlijk al gewend bent, moet je akkoord gaan met hun voorwaarden, waarna je een bevestigingsmail ontvangt. Pas nadat je verify email hebt aangeklikt is je account aangemaakt en kun je inloggen op Binance.

Extra beveiligingen voor je account

Realiseer je altijd dat je Binance account een online bankpasje is waar heel veel mensen interesse in hebben. Zorg er dus voor dat niemand je digitale pincode kan kraken en neem dus extra veiligheidsmaatregelen.
Binance zelf heeft al de nodige veiligheden ingebouwd en staat bekend als een zeer veilige exchange, maar het is jouw geld en als je gehackt wordt, kun je het zomaar kwijt zijn.
Makkelijk te installeren en een sterke extra zekerheid is het instellen van 2FA ofwel 2-factor authenticatie, een moeilijk woord voor een extra code die gegeneerd wordt als je wil inloggen. Deze code wordt naar je mobiele telefoon gestuurd. Je bent dus niet te hacken als iemand alleen je wachtwoord heeft, diegene moet ook toegang hebben tot je mobiele telefoon.
Er zijn verschillende mogelijkheden om deze 2FA in te stellen, maar het beste om te gebruiken is de Google Authenticator app.
Als je inlogt op Binance krijg je een pop-up waarin aangeraden wordt om 2FA in te schakelen. Je hebt hier ook de mogelijkheid om dit te doen met SMS: doe dit niet. Je zou de eerste niet zijn bij wie er verificatie SMS’jes onderschept worden. Het kan zijn dat je de pop-up melding niet krijgt. Ga dan naar het icoontje rechtsboven waar je klikt op Account, waarna je kiest voor Google Auth.

Google Authenticator

We besteden voor je gevoel misschien wel heel veel aandacht aan de beveiliging van je account, maar sla dit gedeelte niet over anders kun je op een slechte dag gewoon je geld kwijt zijn.
Als je in de Google Authenticator app zit, zie je een QR-code. Deze code kun je scannen of je geeft de reeks met letters en getallen handmatig in. Maak een back-up van deze QR-code en sla deze op buiten je mobiele telefoon, zodat je er altijd bij kunt, ook als je mobieltje kapot is of je deze kwijtraakt. Zonder de 2FA code kun je niet inloggen, dus doe dit direct.

Bitcoins op je binance account zetten

Binnen je Binance account kun je niet handelen met euro’s of dollars. Je kunt dit alleen met cryptomunten en omdat bitcoins op dit moment makkelijkst te koop zijn, zal vrijwel iedereen bitcoins naar zijn Bitcoin-wallet sturen.
Om dit te doen ga je naar Funds en vervolgens naar Deposit Withdrawals ofwel Storten of Opnemen. Je zoekt dan naar Bitcoin of BTC.
Nadat je op Deposit hebt geklikt, krijg je een adres te zien waar je je bitcoins naar toe kan sturen. Dit adres is geen straatnaam met een kort nummer, maar een reeks getallen en cijfers wat lijkt op een wachtwoord met veel posities.
Je bitcoins koop je bij een broker, bij voorkeur een waar je met iDEAL kan betalen. Bij het kopen van je bitcoins vraagt je broker om een adres waar de coins naartoe gestuurd kunnen worden. Je kan dan gewoon het adres uit Binance kopiëren en plakken.
Het kan tot een klein half uurtje duren voordat je bitcoins in je wallet staan. Dat dit zo lang duurt, heeft te maken met de beveiliging van deze overboeking.

Kopen van altcoins

Binance exchangeEindelijk is het dan zover: je bitcoins zijn zichtbaar in je Binance account en nu is het tijd om andere coins te gaan kopen met je bitcoins.
Linksboven kun je naar Exchange en daarna naar Basic gaan. Je bent nu op het handelsplatform terechtgekomen en je kunt je gang gaan. Omdat in Binance alleen met afkortingen gewerkt wordt, ziet het er misschien wat ingewikkeld uit, maar dit zal heel snel wennen en waarschijnlijk weet je zelf heel goed waarnaar je op zoek bent.
Bij elke coin kun je niet alleen de laatste prijs zien, maar ook de procentuele mutatie positief dan wel negatief en het volume in getallen alsmede enkele grafieken.
Om te kopen, kun je op buy klikken. De prijs wordt weergegeven in BTC, ofwel bitcoin en je kan zelf een limiet invoeren wat je maximaal wil betalen voor je altcoin. Nadat je je limiet hebt ingegeven, geef je je gewenste aantal stuks in.
Als je een limiet ingeeft, ben je afhankelijk van een verkoper die je voor deze prijs zijn coins wil verkopen. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat je order niet doorgaat. Je loopt in elk geval niet het risico dat je meer betaalt dan je eigenlijk zou willen.
Als je geen limiet opgeeft, wordt je order altijd uitgevoerd, mits je saldo in BTC voldoende is, maar hou er dan wel rekening mee dat je de hoofdprijs kan betalen voor je nieuwe coins. Je kunt altijd je openstaande orders inzien en indien je dit wilt kun je een order annuleren.
Naast eenvoudige opdrachten biedt de exchange van Binance ook mogelijkheden voor de gevorderde traders, zoals stop-limit orders en technische analyse. Lang niet iedereen zal dit gebruiken, maar het ziet er professioneel uit en het werkt erg goed.

Uitbetalen
Verkopen is net als kopen heel eenvoudig en als je verkoop via sell gerealiseerd is, staat je geld weer in bitcoin in je wallet.
Als je deze bitcoins wil verzilveren, ofwel in euro’s laten uitbetalen, moet je het volgende doen:
Allereerst moet je het adres van je wallet hebben, dan ga je onder Funds naar Deposits Withdrawals en dit keer kies je voor Withdrawal. Nadat je de hoeveelheid en het adres van je wallet hebt opgegeven, wordt het bedrag in bitcoins omgezet naar euro’s.

Verifiëren van je account
Het hoeft niet direct na je eerste trades, maar het is wel verstandig om je account te laten verifiëren. Je moet enkele gegevens verstrekken, waaronder je gegevens van je ID of paspoort, om meer uit te laten betalen dan de tegenwaarde van twee Bitcoin. Na verificatie kun je tot honderd Bitcoin laten uitbetalen.
Het verifiëren van je account kost tijd en mocht je dit niet tijdig doen, kan het zomaar zijn dat je moet wachten op uitbetaling en dat kan heel vervelend zijn. Het is dus slim om dit direct te doen.

Let op: controleer altijd de url
Als je gaat traden kijk dan altijd of je of je wel op de goede website zit. De url van Binance begint altijd met https:// en niet met http://.
De letter s in de url staat voor secure ofwel veiligheid. De gegevens waarmee je werkt worden versleuteld en zijn dus door buitenstaanders moeilijk te lezen. Bij het ontbreken hiervan kan het ook zomaar zijn dat je op een fake-website zit. Het is misschien iets dat je makkelijk vergeet te controleren, maar ook hier geldt: het is jouw geld en het moet van jou blijven. Controleer dus altijd of je wel op de juiste website zit.
Omdat we nu weer over veiligheid beginnen, vraag je je misschien af of Binance misschien een onveilige site is. Het antwoord hierop is heel simpel: nee, absoluut niet. Binance is nog nooit gehackt en de kans hierop is gezien de vele veiligheidsmaatregelen ook echt heel klein, sterker nog Binance staat in de wereld van de cryptocurrencies bekend als bijzonder veilig.

Andere exchanges
Naast Binance zijn er natuurlijk nog meer exchanges, waaronder:
Kraken, deze Amerikaanse exchange is gespecialiseerd in de meer ingewikkelde trading strategieën en is minder aan te raden voor de beginnende belegger.
Bitstamp, een Europese exchange waarbij klanten aangepaste software hun accounts kunnen openen en beheren.
BL3P, een Nederlandse exchange met een live prijsindicatie, geen verborgen kosten en snelle verwerking van de orders.
Litebit, ook dit is een Nederlandse exchange waar verschillende digitale valuta gekocht en verkocht kunnen worden.

Er zijn dus verschillende exchanges waar je aan de slag kan met cryptocurrencies. Waar je voor kiest, heeft onder meer te maken met wat je verwacht van een exchange. Omdat Binance een grote en snelgroeiende exchange is, met heel veel aandacht voor de beveiliging en een eigen cyptocoin, is zonder meer een goede keuze, zowel voor de beginnende als voor de meer gevorderde trader.
Naar boven

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,853.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,568.29
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999693
 • bnbBNB (BNB) $ 309.91
 • xrpXRP (XRP) $ 0.396212
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.998692
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374069
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092937
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.51
 • solanaSolana (SOL) $ 23.84
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,563.65
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.21
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.46
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.61
 • tronTRON (TRX) $ 0.062152
 • daiDai (DAI) $ 0.999971
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.47
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,790.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.18
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 173.85
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.49
 • aptosAptos (APT) $ 16.55
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.30
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090393
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.79
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.08
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.30
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077694
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.06
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.08
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.237224
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023151
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064461
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.72
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.732981
 • fantomFantom (FTM) $ 0.482442
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.59
 • aaveAave (AAVE) $ 80.86
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.718952
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.44
 • flowFlow (FLOW) $ 0.997566
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.998621
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02