Monero | xmr Kopen

Monero

Monero kopenMonero kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Monero te kopen en een wallet te plaatsen. xmr is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

 

Monero kopen

MoneroGeld is al lang niet meer wat het vroeger was, en dat bewijst het grote aantal virtuele munteenheden die steeds vaker gebruikt worden om transacties af te handelen en zowel diensten als producten te kopen. Monero is een prachtig voorbeeld van een zogenaamde cryptocurrency die niet alleen handig is in gebruik, maar ook geschikt is om te beleggen en voor tal van andere doeleinden.

Natuurlijk is het belangrijk om, voor je effectief Monero koopt en er iets mee doet, te weten wat deze virtuele munteenheid precies inhoudt, wat erbij komt kijken en wat de voordelen zijn. Het volgende overzicht geeft daar wat meer informatie over en gaat zodoende deze vragen beantwoorden!

Wat is Monero precies?

Net zoals het bekende Bitcoin is Monero een digitale munteenheid die gedistribueerd wordt en draait op een peer-to-eer netwerk. Waarden zoals privacy, anonimiteit en veiligheid staan bij deze cryptocurrency, die daarbij helemaal open source is, 100 procent anoniem en decentraal. Als je Monero gebruikt ben je natuurlijk helemaal zelf verantwoordelijk voor wat je ermee doet, en speel je in zekere zin je eigen bank. De community achter Monero bestaat uit meer dan 30 personen die continu bezig zijn met het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen binnen deze cryptocurrency.

Hoewel Monero natuurlijk lijkt op Bitcoin in die zin dat het allebei virtuele munteenheden zijn, bestaan er toch een aantal belangrijk verschillen. Zo staat de coin helemaal los van de Bitcoin en diens blockchain. Daarbij is Bitcoin allesbehalve anoniem (in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht). Alle transacties die men met Bitcoin uitvoert zijn zelfs voor iedereen zichtbaar. Als je met Monero werkt is dat niet het geval, waardoor alle virtuele transacties ten alle tijde beveiligd blijven tegen pottenkijkers. Het beste is nog dat je dit helemaal zelf kan bepalen!

Monero kopen

Monero bestaat al sinds het jaar 2014 en wordt ook wel CMR genoemd. Decentralisatie en schaalbaarheid zijn de primaire prioriteiten van deze virtuele munteenheid, en dat verklaart dan ook meteen waarom hij steeds populairder wordt. Monero gebruikt een uniek protocol om de munt te hanteren en garandeert dat alle transacties op de blockchain volledig anoniem en niet te traceren zijn.

De digitale munteenheid is dus al een aantal jaren verkrijgbaar op de markt, en een groot deel van die tijd was hij zelfs voor minder dan een doller te koop. De prijzen zijn tegenwoordig natuurlijk fors gestegen, wat deels te verklaren is door het feit dat Monero zoveel voordelen biedt.

Als je in Nederland Monero wil kopen en niet zo goed weet waar je dat kan doen, dan kan het volgende overzicht je helpen. De belangrijkste, grootste en meest betrouwbare verkooppunten van Nederland waar je Monero kan aankopen accepteren alle moderne betaalmethodes, waaronder Bancontact en iDEAL, en zijn dus the place to be voor iedereen die wil investeren in deze virtuele currency.

De belangrijkste Nederlandse verkooppunten:

1. Litebit.eu

Litebit is ongetwijfeld de grootste broker van Europa in Nederland waar je oneindig veel verschillende coins kan verkrijgen. Monero is één daarvan, en is verkrijgbaar tegen de actuele marktwaarde. Je kan bij Litebit betalen voor Monero met alle hedendaagse betaalmethodes, waaronder iDEAL en Bancontact, wat dus vooral voor de beginnende gebruiker erg handig is.

Je kan een deel van het aanbod aan munteenheden opslaan in een wallet van Litebit, die je zelf host. Bij Monero is dat echter nog niet mogelijk. Eerst moet je dus een wallet aanmaken en nadat je hebt betaalt wordt deze automatisch gevuld met je aangekochte coins.

2. Anycoin Direct

Hoewel de prijs voor Anycoin ongeveer gelijk is aan die van Litebit, heeft Anycoin een kleiner assortiment. Je kan echter ook betalen met de gewone betaalmethodes, en je coins worden eveneens meteen in je wallet gestoken. Deze dienst biedt echter geen ondersteuning bij het opslaan van crypto’s.

Bovenstaande en nog vele andere bedrijven zijn uiterst betrouwbaar voor het aankopen en bewaren van cryptocurrencies zoals Monero. Het is hoe dan ook aangeraden om als beginner een portfolio op te bouwen bij één van deze aanbieders, voordat je effectief te werk gaat met exchanges. Op die manier haal je er meer uit op de lange termijn!

De vele voordelen van Monero

Nu duidelijk is wat Monero precies is, vraag je je als gebruiker in spe natuurlijk nog altijd af waarom je precies voor deze munteenheid zou moeten kiezen. Er zijn tal van andere aanbieders die misschien beter lijken te zijn, toch?

Het volgende overzicht maakt duidelijk waarom Monero kopen een slimme zet is. Als je privacy hoog in het vaandel draagt – wat waarschijnlijk het geval is, aangezien de overheid en andere derde partijen tegenwoordig met alles wat je doet kunnen meekijken – dan is Monero precies de digitale munteenheid die je nodig hebt. Het team achter de cryptocurrency houdt zich immers bezig met het optimaliseren van privacy, en dat brengt de volgende voordelen met zich mee!

1. Monero is helemaal anoniem

Zoals reeds vermeld deelt Monero geen informatie over transacties, met niemand. Alle aankopen zijn enkel zichtbaar voor de persoon die ze heeft verricht, en daarbij kan deze zelf kiezen wie de transacties wél te zien krijgt. Niemand kan dus weten welke transacties je hebt uitgevoerd, en met welke waardes. Bij andere coins zoals Ethereum en Bitcoin is dit wel mogelijk, en kan men zelfs de volledige transactiegeschiedenis opvragen, van eender wie!

Stuur je bijvoorbeeld een transacties naar een wallet van een persoon of een bedrijf, dan wordt automatisch een uniek tussenadres aangemaakt dat slechts één keer gebruikt kan worden. Zo is het adres enkel op de blockchain zichtbaar, en worden publiek adressen nooit vertoond!

2. Monero is volledig decentraal

Als men spreekt van een decentrale virtuele munteenheid, dan houdt dat eigenlijk in dat iedereen evenveel macht heeft. Het is dus onmogelijk voor een persoon of bedrijf om meer macht en invloed te hebben, wat natuurlijk een gelijkwaardige community in de hand werkt.

Bij andere munteenheden, zoals Bitcoin, kunnen de zogenaamde miners wel macht uitoefenen, aangezien zij degenen zijn die het netwerk in de eerste plaats in stand houden. Het gaat in dat geval dus om een macht-centralisatie. Bij Monero XMR heeft geen enkele partij meer invloed op de munteenheid dan een andere, waardoor iedereen evenveel rechten heeft en de ontwikkelaars niet over een overgroot deel van de crypto beschikken.

3. Monero is erg schaalbaar

Digitale munteenheden zoals Bitcoin kampen vaak met het probleem dat de block size niet schaalbaar is. De schaalbaarheid van een cryptocurrency is een controversieel onderwerp, aangezien het een netwerk erg traag kan maken door de beperkte block limiet. Als oplossing daarvoor ontwierp men Bitcoin Cash en SegWit updates.

Monero heeft hier echter geen last van, aangezien men gebruik maakt van een dynamische block size limiet. Het aantal MB per block kan dus heel eenvoudig en altijd aangepast worden aan de omstandigheden, zodat de XMR altijd ten volle benut kan worden in eender welke situatie.

Waarom je Monero moet minen

Het is dus duidelijk dat Monero kopen heel wat voordelen biedt in vergelijking met andere, misschien bekendere coins zoals Bitcoin. Ook als het gaat om mining is Monero een koploper. Terwijl men bij Bitcoin als miner enkel kan werken op een keten waar de kans op het vinden van een block het grootst is, bestaat er bij Monero een zogenaamd permanent ‘block-reward’. De beloning voor het minen zal dus nooit lager liggen van 0,3 XMR. Bij Bitcoin worden alle miners naar één enkele kant getrokken, waardoor het voor andere ketens steeds moeilijker wordt om blocks te vinden. Bij Monero is dat niet het geval.

Het minen van miners gebeurt via een proces, desinflatie genaamd. Dit houdt eigenlijk in dat de prijs altijd kan stijgen, maar wel niet snel. De koers van Monero is dus veel minder wisselvallig dan die van pakweg Bitcoin. Daarbij gebruikt Monero een uniek CryptoNight algoritme om zowat elke gebruiker de kans te geven deel te nemen aan de mining, zelfs zij die niet over speciaal apparatuur beschikken. Op die manier zal het zelfs binnen tien jaar nog voor iedereen mogelijk zijn om mee te doen, en dus het netwerk staande te houden!

Monero, een cryptocurrency die zijn geld waard is

De cryptocurrency wordt een steeds belangrijkere factor bij het afhandelen van transacties en betalingen via het internet. Tegenwoordig gebeuren weinig financiële transacties nog in real time, en Monero is daar een prachtig bewijs van.

Van veiligheid tot privacy en schaalbaarheid, de Monero XMR virtuele munteenheid draagt deze en nog veel meer waarden hoog in het vaandel. Het resultaat is een digitale munt die voor tal van uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden, en door nog meer uiteenlopende personen in zowat elke sector of met eender welke achtergrond.

Monero aankopen is met andere woorden een beslissing die zowel zijn geld als zijn moeite waard is, of je nu particulier transacties wil afhandelen of als bedrijf je financiële zaken eenvoudiger en veiliger wil maken. Waar Bitcoin dan misschien wel de trendsetter was voor de virtuele munteenheden, gaat Monero nog een stapje verder en maakt het het gebruik van digitale coins veiliger, aangenamer en daarbij ook nog eens eerlijker voor iedereen.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,895.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,571.91
 • tetherTether (USDT) $ 0.999540
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.21
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399402
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.373689
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092488
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.16
 • solanaSolana (SOL) $ 23.76
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,566.07
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.22
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 93.95
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.58
 • tronTRON (TRX) $ 0.062100
 • daiDai (DAI) $ 0.999712
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.46
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,811.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.12
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.95
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.56
 • moneroMonero (XMR) $ 174.99
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.39
 • aptosAptos (APT) $ 16.47
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 132.95
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090264
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.77
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.45
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.30
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077746
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.06
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.07
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.237407
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023084
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064518
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.71
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.735681
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.60
 • fantomFantom (FTM) $ 0.482137
 • aaveAave (AAVE) $ 80.99
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.721143
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.66
 • flowFlow (FLOW) $ 0.994432
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999533
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02