QTUM kopen

QTUM kopen

QTUM kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om QTUM te kopen en een wallet te plaatsen. QTUM is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Wat is QTUM?

QTUM QTUM (spreek uit als “quantum”) is een in Singapore gebaseerde blockchaintechnologie die de slimme contracten van Ethereum gebruikt bovenop de stabiele blockchain van Bitcoin terwijl het bewijs van inzet voor verificatie (“proof of stake”) wordt gebruikt. QTUM hoopt hiermee het bereik en de interoperabiliteit van slimme contracttoepassingen te vergroten, met name voor zakelijke en institutionele doeleinden. Daarnaast zal QTUM-toepassingen, sjablonen en andere plug-en-play slimme contractopties implementeren om het voor bedrijven eenvoudiger te maken om slimme contracten te bouwen en uit te voeren.

Het idee achter QTUM maakt slimme contracten eenvoudiger en veiliger en biedt interoperabiliteit met toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. De basis voor de QTUM-code is de blockchain van Bitcoin, maar de ontwikkelaars van QTUM hebben lagen samengevoegd en lagen aan de Bitcoin-blockchain toe waarmee de Ethereum-virtuele machine voor slimme contracten bovenop Bitcoin kan worden uitgevoerd. Als zodanig profiteert QTUM van nieuwe ontwikkelingen in de Bitcoin- en Ethereum-community’s en kunnen slimme contracten op basis van Ethereum eenvoudig ook worden overgezet naar QTUM.

Na een eerste crowdsale in maart ging het hoofdnetwerk van QTUM live in medio september 2017. QTUM is vanaf het schrijven van de 16e meest waardevolle cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, volgens CoinMarketCap, met een totale waardering van $ 1,1 miljard. In dit bericht bekijken we de technologie achter QTUM, het team, de mogelijkheden die het biedt voor het democratiseren van slimme bedrijfscontracten en de koersverwachtingen.

Gebouwd voor ondernemingen: slimme en eenvoudige bedrijfscontracten

Hoewel iedereen QTUM kan gebruiken, is de stichting van QTUM gericht op zakelijke toepassingen van slimme contracten. Hun doel is het faciliteren van de overgang van legacy-systemen in ouder wordende organisaties naar blockchain-gebaseerde oplossingen die de automatisering verhogen en de kosten verlagen. Dit kan de vorm aannemen van een bedrijf dat zijn eigen tokens maakt om sommige van zijn goederen en diensten aan te drijven. Als alternatief kan blockchain-decentralisatie helpen bij zelfuitvoering van supply chain management. Een gedistribueerd grootboek heeft directe toepassingen in risicovermindering en cyberbeveiliging en contracten kunnen zelfstandig worden beveiligd en uitgevoerd.

Deze oplossingen lijken veelbelovend voor bedrijven, maar in de praktijk zijn veel van deze opties niet haalbaar met de huidige staat van blockchain-technologie. Volgens het QTUM-team heeft Ethereum nog altijd stabiliteitsproblemen die moeten worden opgelost.

Hoewel Bitcoin de meest stabiele en veilige blockchain is die beschikbaar is, stelt het Bitcoin-netwerk zijn eigen uitdagingen. Ten eerste is het niet Turing-voltooid, wat betekent dat het slim programmeren van slimme contracten op de Bitcoin niet mogelijk is. Bovendien, volgens Patrick Dai, een van de oprichters van QTUM, kunnen ontwikkelaars van bedrijven op hun hoede zijn voor het creëren van een private Bitcoin-blockchain-kloon, omdat deze een bewijs van werk gebruikt en mijnwerkers nodig hebben voor consensus.

De oplossing van QTUM biedt het beste van beide werelden. Het gemak van programmeren op het Ethereum-netwerk laten combineren met de stabiliteit en beveiliging van de Bitcoin-blockchain. Daarnaast zullen de QTUM-ontwikkelaars tools, blauwdrukken en vooraf gebouwde slimme contracten bieden waarmee snel nieuwe gedecentraliseerde apps (dApps) en andere op blockchain-gebaseerde cases voor bedrijven kunnen worden gebouwd.

Best of both worlds: Ethereum Virtual Machine & Bitcoin UTXO-verificatie

QTUM factureert zichzelf als een brug tussen de stabiliteit van Bitcoin en de technologie van Ethereum. Concreet betekent dit dat QTUM een versie van de Ethereum Virtual Machine (EVM) draait, het ding dat slimme contracten mogelijk maakt, bovenop de blockchain van Bitcoin. Het probleem is een fundamentele onverenigbaarheid tussen de manieren waarop Ethereum en Bitcoin gegevens opslaan.

Het Ethereum blockchain-grootboek maakt gebruik van rekeningsaldi, net als een bank zoals we gewend zijn erover na te denken. Het Bitcoin-grootboek gebruikt echter niet-uitgegeven transactie-uitgangen (UTXO’s) als waardemarkeringen. Accountsaldi zijn eenvoudiger en eenvoudiger om code te beschrijven, daarom gebruikt Ethereum deze. Volgens het QTUM-team is het met UTXO’s echter eenvoudiger om transacties te valideren en kunt u meerdere transacties tegelijkertijd verwerken, ongeacht de volgorde. Dit maakt UTXO’s veiliger en schaalbaarder.

Dus als de Ethereum Virtual Machine is gebouwd op een systeem dat rekeningsaldi gebruikt, is het een serieuze technische uitdaging om de EVM te implementeren op de Bitcoin-blockchain. QTUM lost deze uitdaging op met een Account Abstraction Layer die de outputs van de blockchain omzet naar rekeningsaldi en de overdracht van informatie tussen de EVM en de UTXO-gebaseerde blockchain vergemakkelijkt. Deze abstractielaag is de grootste technologische bijdrage van QTUM.

Het gevolg van deze fusie tussen Ethereum en Bitcoin is dat de updates die voor beide platformen zijn ontwikkeld ook van toepassing zijn op QTUM. QTUM heeft bijvoorbeeld al SegWit en andere Bitcoin-verbeteringsprojecten geïmplementeerd. De gedeelde code betekent ook dat dApps die op Ethereum worden uitgevoerd, ook gemakkelijk op QTUM kunnen worden uitgevoerd.

QTUM breed bruikbaar

qtum kopenNaast het combineren van het beste van Bitcoin en Ethereum, ondersteunt QTUM ook de integratie van externe datafeeds en iets dat het team ‘oracles’ noemt. Dit zijn in essentie een soort van API’s waarmee externe apparaten informatie van de slimme contracten kunnen leveren en verwerven, opererend op het QTUM-platform. Oracles zijn vertrouwde partijen in het netwerk die gegevens kunnen leveren en kunnen helpen bij berekeningen.

Het accepteren van externe gegevens en verwerking is noodzakelijk voor veel potentiële toepassingen van slimme contracten in het bedrijfsleven. Dit geldt met name voor toepassingen waarvoor een hoge verwerkingskracht nodig is, omdat slimme contracten die op de virtuele machine worden uitgevoerd, vereisen dat elk knooppunt op het netwerk de berekeningen voltooit. We hebben vertrouwde externe partijen nodig om rekenkracht te leveren buiten het netwerk om te voorkomen dat virtuele machines te veel worden gebruikt.

Proof of Stake 3.0: het enige PoS smart contracts-platform

Een ander belangrijk kenmerk van de slimme contractoplossing van QTUM is het implementeren van een bewijs van inzet (PoS) in plaats van het bewijs van werk (PoW) zoals dat momenteel wordt gebruikt voor de Bitcoin- en Ethereum-blockchains. De implementatie maakt QTUM de enige blockchain waar het bewijs van inzet slimme opdrachten oplevert.

Het belang van een bewijs van inzet voor slimme contracten moet niet worden onderschat. Hoewel blockchain veel efficiency-upgrades biedt voor zakelijke gebruikers, worden die toenames ondermijnd als je kijkt naar de inefficiëntie van het bewijs van werkmining. Het ontwikkelteam van QTUM heeft een ontmoeting gehad met belanghebbenden in financiën, logistiek en productie om de verschillen tussen bewijs van inzet en bewijs van werk in termen van praktische toepassingen te onderzoeken. Efficiëntie en veiligheid waren hun belangrijkste zorgen met het bewijs van werk, en uitzetten werd logischer vanuit een institutioneel perspectief.

Blockchain op mobiel: voer slimme contracten uit met Light-clients

Een grote hindernis voor een brede acceptatie van slimme contractgebaseerde dApps is hun onvermogen om te worden beheerd door een lichte klant. Een lichte klant is een knooppunt in het blockchain-netwerk dat geen volledige geschiedenis van de blockchain bijhoudt. In plaats daarvan traceert het elke keer dat u zich aanmeldt alleen enkele van de meest recente blokken in de keten om transacties te verifiëren.

Traditioneel worden lichte klanten niet ondersteund in combinatie met slim contractbeheer. Voor het maken, implementeren en wijzigen van een slim contract moest u een volledig knooppunt van het netwerk beheren. In gevallen waar u trage verbindingen had, weinig opslagruimte had of een mobiele telefoon gebruikte, waren geen slimme contracten beschikbaar.

QTUM verandert dat en opent de deur voor slim contractbeheer van uw mobiele telefoon of op een nieuwe computer binnen een kort tijdsbestek. Dit is mogelijk omdat QTUM UTXO-technologie gebruikt die eenvoudige betalingsverificatie (SPV) mogelijk maakt. Met SPV kunnen lichte klanten transacties verifiëren zonder een volledig knooppunt te hoeven draaien. Je zou met een paar tikken een slim contract van je mobiel kunnen uitvoeren, waardoor de ontwrichtende technologie van blockchain naar mobiele applicaties wordt gebracht. Iets wat de QTUM zeer waardevol kan maken.

Het oprichtend team van QTUM, investeerders en voltooide crowdsale

Het QTUM-team is in Azië gevestigd en veel van hun marketinginspanningen en outreach hebben een beroep gedaan op Aziatische markten (China). Meer dan één website heeft QTUM “de Chinese Ethereum” genoemd.

Het team van QTUM is jong, maar ze hebben een sterk gevoel voor de technologie en uitdagingen die voor ons liggen. QTUM haalde $ 1 miljoen op voor particuliere financiering in het eerste stadium van het project van elf angel-investeerders die hielpen bij de bouw van het testnet en de eerste implementatie van het idee. Vervolgens voltooide QTUM in maart 2017 een crowdsale die $ 15,6 miljoen opbracht in iets meer dan 5 dagen.

Hoe investeer ik in QTUM? Investeren in QTUM

Zoals iedereen in de wereld van de cryptocurrencies wellicht weet is dat men met een juiste mindset moet beginnen investeren in munten en valuta. Als beleggingscategorie zijn cryptocurrencies speculatieve beleggingen en beleggen in cryptocurrencies brengt aanzienlijke risico’s met zich mee – ze zijn zeer volatiel, kwetsbaar voor hacken en kapitaalverlies en gevoelig voor secundaire activiteit. Historische prestaties zijn geen garantie voor toekomstige rendementen. Voordat u investeert, moet u advies inwinnen en beslissen of het potentiële rendement opweegt tegen de risico’s.
Investeren in Qtum, vergelijkbaar met andere altcoins, houdt in dat je wat QTUM-munten koopt wanneer hun waarde laag is en je voorspelt dat het zal stijgen, en dan tegen een hogere prijs verkoopt als dat het geval is.

QTUM heeft op dit moment een waarde van net geen 60 USD. QTUM heeft samen met vele andere cryptocurrencies geprofiteerd van de wereldwijde belangstelling die Bitcoin de afgelopen maand kreeg. Dit resulteerde in een ruime verdubbeling van de koers medio december, van circa 20 USD tot zelf 70 USD op zijn piek. Tot op heden schommelde deze waarde rond deze initiële stijging, tot ze de afgelopen week stabiliseerde rond de 60 USD. De koersverwachting is moeilijk te voorspellen, maar tot op heden blijft het dus rooskleurig rond QTUM. QTUM is volgens mezelf zeker de moeite om te analyseren en om aan te kopen.

Verzenden en ontvangen via QTUM wallet

Qtum gebruikt het eenvoudige bitcoin-transactiemodel om QTUM tussen gebruikers over te dragen, maar eerst moet u een Qtum-specifieke portemonnee installeren. QTUM is via Litebit exchange nog niet ondersteund. Bitcoin kan u gemakkelijk aanschaffen via iDEAL.

1. Installeer een Qtum-portemonnee. Uw portemonnee moet in staat zijn om verbinding te maken met de Qtum-blockchain en, vanaf september 2017, die de officiële Qtum-portemonnee vereist. Je kunt het op je computer of op je smartphone installeren.
2. Ontvang het portefeuilleadres van de ontvanger. De ontvanger van QTUM moet in staat zijn om een portefeuille-adres te genereren, hetzij als een reeks cijfers en letters, of, bij gebruik van een smartphone-portemonnee, als een QR-code die kan worden gescand.
3. Voer de waarde van QTUM in om te verzenden – en verzend deze. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat u voldoende geld in uw portemonnee hebt, voert u eenvoudig in hoeveel QTUM u naar de ontvanger wilt verzenden en drukt u op ‘Verzenden’. De cryptomunten zullen bijna onmiddellijk aankomen, maar het kan een minuut of twee duren om te worden geverifieerd en beschikbaar te maken voor gebruik.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,938.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.59
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.98
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399119
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.375186
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092829
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.64
 • solanaSolana (SOL) $ 23.90
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,568.56
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.24
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.67
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.74
 • tronTRON (TRX) $ 0.062502
 • daiDai (DAI) $ 0.999942
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.50
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,844.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.24
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.00
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 174.68
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.51
 • aptosAptos (APT) $ 16.58
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.83
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090672
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.81
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.89
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.32
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077878
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.09
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.10
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238374
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023262
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064663
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.75
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.736545
 • fantomFantom (FTM) $ 0.489484
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.70
 • aaveAave (AAVE) $ 81.17
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.723738
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.64
 • flowFlow (FLOW) $ 1.00
 • fraxFrax (FRAX) $ 1.00
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02