Stealthcoin | xst Kopen

Stealthcoin

Stealthcoin kopenStealthcoin kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Stealthcoin te kopen en een wallet te plaatsen. xst is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Stealthcoin kopen: alles wat je moet weten op één plaats

Stealthcoin kent pas vrij recent een stabiel koersverloop. De kracht van deze cryptomunt zit voornamelijk verscholen achter een ultieme mate van anonimiteit en de mogelijkheden van de zogenaamde Stealthtext. Omdat investeren in Stealthcoin enkel hoort te gebeuren na een grondige analyse en het verzamelen van voldoende informatie, helpen wij alvast een handje. Wat volgt is een summiere bespreking waarbij we enkele kenmerken uit de doeken doen, voor- en nadelen aanhalen en ook economisch een stand van zaken opmaken. Investeren in Stealthcoin, dat doe je enkel geïnformeerd.

 

Wat is Stealthcoin?

Stealthcoin is een cryptomunt die voornamelijk de focus legt op privacy en anonimiteit. Het bijzondere aan Stealthcoin is dat hij als een van de weinige PoS (Proof of Stake) met Tor (The Onion Router) combineert.

 • Tor: je kan Stealthcoin versturen en ontvangen in volledige anonimiteit. Je IP-adres is hierbij nooit zichtbaar voor de andere partijen, derden of de Internet Service Provider.
 • PoS: Het protocol draait om het beschikbaar stellen van Stealthcoin en niet om het minen ervan. In ruil voor die beschikbaarstelling ontvang je een jaarlijkse interest die momenteel vastligt op 20%.

Het is een complexe oplossing voor een toenemende nood aan anonimiteit, een afgemeten blokbeloning (4u) en een lange-termijn energie-efficiëntie.

 

Bijzonder: Stealthtext

Om de kracht van de Stealtcoin echt te omvatten moeten we er zeker ook Stealthtext bijhalen. Stealthtext is een manier om Stealtcoin anoniem en veilig te verzenden via SMS. In tegenstelling tot andere cryptomunten hoef je met andere woorden niet steeds een internetconnectie te maken, wat hem een erg groot voordeel weet toe te bedelen. Die verbinding tussen jouw wallet en een offline sms-dienst is dan ook erg innovatief.

Stealthtext maakt het mogelijk om in volledige anonimiteit betalingen te doen in dagdagelijkse situaties. Om dit mogelijk te maken je in het venster Settings jouw Client ID aanbrengen, een geheim wachtwoord instellen én kan hij ook gebruik maken van een zogenaamde pipeline tool die ontwikkeld werd voor Stealthtext. Weet trouwens dat via die pipeline ook een online wallet kan aangesproken worden, waardoor je offline nog steeds jouw online wallet kan beheren – zij het via een pipeline om volledige anonimiteit en gemak te garanderen. Innovatief, dat is het zeker.

 

Kenmerken van Stealthcoin

Stealthcoin in al zijn details uiteenzetten, dat wordt moeilijk. De technische kant van zaken proberen we dan ook zoveel mogelijk te weren. Toch verdienen volgende hoofdkenmerken een extra portie duiding:

 

Kenmerk 1: Anonimiteit

Stealthcoin werkt volledig anoniem omdat niemand kan achterhalen wat er achter de geëncrypteerde transactie schuilt. Het Tor-netwerk, waar we het reeds eerder over hadden, moet dat dan ook garanderen. Sommige specialisten zouden te weten kunnen komen met welk telefoonnummer je een bericht verstuurde, maar meer zullen ze ook niet weten. Of je nu een boodschappenlijstje stuurde naar grootmoeder-zaliger, een gelukkige verjaardag wenste aan die lieve collega of toch  maar wat Stealthcoins verstuurde – wie zal het zeggen?

 

Kenmerk 2: Veiligheid

Stealthcoin combineert twee cryptografische technieken: AES-encryptie en GCM-authenticatie. Hierdoor verkrijgt de wallet een ultieme mate van veiligheid en detecteert het iedere aanval op de transactie. Het systeem monitort de volledige transactie en als zelfs maar 1 bit wordt gewijzigd, zal het de transactie automatisch tegenhouden. Het systeem is bovendien ook bestendig tegen zogenaamde relay-aanvallen waarbij men tracht, vanop afstand, eenzelfde transactie nogmaals uit te laten voeren.

 

Kenmerk 3: Volledig gedecentraliseerd

Bij zijn streven naar decentralisatie ging Stealthcoin een stuk verder dan andere cryptomunten. Door ook het minen af te voeren is ook hier de kracht van de nieuwe miningbedrijven drastisch gereduceerd. Sommigen vragen zich anderzijds af wat dit zal betekenen voor de slaagkansen van het concept: maakt een cryptostarter in deze sterk gekapitaliseerde wereld wel een kans als het het volledige kapitalistisch systeem wenst uit te schakelen? En zal een hoge beloning van 20%, in combinatie met de inflatiegevolgen, dat wel voldoende kunnen compenseren? Op die vraag is geen pasklaar antwoord en de vraag wordt in de praktijk dan ook teruggekoppeld naar de gebruikers: omarmen zij het anonimiteitsproject en zien zij de kracht in van Stealhtext, dan is Stealthcoin een mooie toekomst beschoren – in het andere geval…? Dan is het een erg risicovolle investering. De toekomst zal het uitwijzen. Hoe dan ook: investeren in Stealthcoin is investeren in een startup en, ook bij cryptomunten, dat is altijd wel een beetje risico’s nemen.

 

Voordelen van Stealthcoin

Verschillende voordelen van Stealthcoin zijn reeds eerder aangehaald, we plaatsen ze echter nogmaals overzichtelijk op een rijtje:

 • Een blokbeloning van vier uur;
 • Een instamine-graad van slechts 1%, ter ondersteuning van toekomstige ontwikkelingen;
 • Volledige anonimiteit;
 • Mogelijk om ook offline de online wallet aan te spreken;
 • Mogelijk om anoniem transacties uit te voeren via sms;
 • Hoge veiligheidsgraad;
 • Sterke decentralisatie.

Weet dat ieder van deze voordelen ook kritisch kan weerlegd worden. In de praktijk is het vaak ook een te-verhaal: te is altijd negatief – buiten in tevreden. Het is ook in deze afwegingen dat verschillende cryptomunten van elkaar verschillen. Welke cryptomunten de grootste  toekomst beschoren zijn? Die afweging zal jij, als belegger, zelf moeten maken. Wij beperken ons tot het verstrekken van informatie en het voorzichtig meegeven van onze mening en beleggingsadvies.

 

Stealthcoin kopen

Stealthcoin kopen kan je doen via twee verschillende kanalen: Bittrex en Litebit.

Bittrex Exchange is een gebruiksvriendelijk platform waar je diverse cryptomunten kan aanschaffen. Het aanvaardt wel minder betaalmethoden, zo kan je voor het kopen van jouw Stealthcoin iDeal niet gebruiken, maar moet je deze via een derde partij inzetten om BitCoins aan te kopen en door te sluizen. Het voordeel van deze techniek? De lagere kosten van het platform en de hogere spread. Het nadeel? Het is wel erg omslachtig en je komt twee maal langs de kassa, waardoor het vooral bij kleine sommen niet interessant zal blijken.

Litebit is mogelijks een betere oplossing. Hier kan je voor het kopen van jouw Stealthcoin iDeal en de andere klassieke betaalmethoden (bv. BanContact) wél gebruiken. Bovendien is dit platform van onze eigen Nederlandse bodem en voldoet het volledig aan de Nederlandse wetgeving – wat het toch wel erg betrouwbaar weet te maken. Het platform biedt heel veel mogelijkheden om jouw portfolio dynamisch te beheren en kan je zelfs meldingen versturen indien je fikse winsten gemaakt hebt en het tijd wordt om die te incasseren. Het nadeel aan al die pret? Er hangt natuurlijk een kostenplaatje aan vast die zich voornamelijk zal vertalen in een groot verschil tussen de aan- en verkoopwaarde.

 

Waarde Stealthcoin & koers Stealthcoin

Stealthcoin bestaat nog maar vrij recent en kende een trage en twijfelachtige groei. De Stealtcoin koers bleef dan ook ongeveer twee jaar lang vrij stabiel hangen rond 0,5 dollarcent – het had de reputatie van een zogenaamde pennystock te zijn. In april 2017 kwam daar abrupt verandering in, mede door de zogenaamde “zoektocht naar de nieuwe BitCoin”. Mede door de investeerders die voornamelijk op zoek waren naar investeringen die al snel zouden resulteren in heuse winst, stuwde de waarde van Stealthcoin de hoogte in. Midden juni was die gestegen tot 0,12 dollar – om nadien opnieuw een fikse duik te nemen tot nog slechts 0,03 dollar. Dat grillig verloop is tot op heden nog steeds een kenmerk van de Stealtcoin koers. Opgaande en neergaande koersverlopen wisselen elkaar in een snel tempo af. De algemene teneur is echter wel een stijgende trend die zich lijkt te stabiliseren. Waar het verschil tussen de op- en neergaande trend in juni 2017 nog maar liefst meer dan 400% bedroeg, is dit (althans op het moment van schrijven) afgezwakt tot ongeveer 13% – waardoor we inderdaad mogen zeggen dat Stealthcoin eindelijk een stabiel koersverloop begint te kennen. Niet alleen dat is het goede nieuws, maar als we bovendien een trendlijn uitzetten merken we ook een algemeen stijgend verloop. De piek van midden juni is intussen al overschreden en sinds midden augustus 2017 is het hier niet opnieuw onder gezakt.

Hierdoor kunnen we stellen dat Stealthcoin zijn onstabiele reputatie van zich heeft weten te schudden en opnieuw openstaat voor beleggers die speculeren op winsten op lange termijn.

 

Conclusie: investeren in Stealthcoin ?

Het koersverloop van Stealhtoin is de laatste maanden gunstig geëvolueerd. Toch kan het nog lang niet concurreren met zijn grote concurrenten. De positieve trendlijn geeft echter rooskleurige perspectieven. Het risico van een investering in Stealthcoin is, althans op korte termijn, sterk afgezwakt.

Het al dan niet investeren in Stealthcoin hoort in de eerste plaats te gebeuren op basis van een fundamenteel geloof in de kwaliteiten van deze munt: zal ultieme anonimiteit het winnen van het gemak en de bekendheid van zijn grote broertjes? Immers: Stealthtext lijkt enkel een mooie toekomst te wachten indien er voldoende gebruikers ook effectief de overstap maken. Offline transacties uitvoeren via sms en dat in volledige anonimiteit: is dat waar we op zitten te wachten? Het is heel wat anders dan een technisch-economische bespreking waar wij ons toe beperken. Investeren in Stealthcoin, dat doe je dan ook omdat je gelooft in het anoniem project.

Kortom: maak – zoals altijd – zelf de afweging en laat jouw investering kaderen in een breder beleggingsplan.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,853.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,568.29
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 0.999693
 • bnbBNB (BNB) $ 309.91
 • xrpXRP (XRP) $ 0.396212
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.998692
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374069
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092937
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.51
 • solanaSolana (SOL) $ 23.84
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,563.65
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.21
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.46
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.61
 • tronTRON (TRX) $ 0.062152
 • daiDai (DAI) $ 0.999971
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.47
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,790.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.18
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 173.85
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.49
 • aptosAptos (APT) $ 16.55
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.30
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090393
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.79
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.08
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.30
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077694
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.06
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.08
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.237224
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023151
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064461
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.72
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.732981
 • fantomFantom (FTM) $ 0.482442
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.59
 • aaveAave (AAVE) $ 80.86
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.718952
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.44
 • flowFlow (FLOW) $ 0.997566
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.998621
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02