Verge | xvg Kopen

Verge

Verge kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Verge te kopen en een wallet te plaatsen. xvg is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

Verge (XVG) kopen: een geïnformeerd man is er twee waard

Verge kopenVerge bestaat al langer, maar wij kennen hem vooral sinds februari 2016. Zijn koers noteert niet erg hoog, maar is wel duidelijk in een stijgende lijn. De ontwikkelaars hebben recent steeds meer professionaliteit aan de dag weten te leggen, wat beleggers duidelijk weet te bekoren. De toekomst ziet er dan wel rooskleurig uit, maar toch kunnen wij niet voorspelen wat de koerswaarde op korte termijn zal doen. Informatie aanrijken om je zelf te laten kiezen tussen het al dan niet investeren in Verge, dat natuurlijk wel.

Een korte historie

Verge is een van de oudste anonieme digitale munten ter wereld. Hij werd geïntroduceerd in oktober 2014, toen nog onder de naam DogeCoinDark. Het doel van de munt was altijd al om een leuke DogeCoin-gebaseerde munt in het leven te roepen die ook verbeterde privacymodaliteiten wist te garanderen. Zijn huidige naam, Verge (XVG) kreeg het pas in februari 2016. De reden van de ommezwaai: de cryptomunt werd zozeer gewijzigd en geüpgraded dat het eigenlijk een totaal nieuwe munt geworden was.

Wat is Verge (XVG) ?

Heel wat wijzigingen dus, maar waar staat Verge (XVG) vandaag de dag voor ? Het is kortweg een anonieme en veilige munt die gebouwd werd met een duidelijke focus op privacy. Uitgebreider: een open source gecentraliseerd financieel concept die gebaseerd is op de blockhain technologie en de gebruikers van de blockchain centraal plaatst. Natuurlijk zijn er al heel wat digitale privacy-munten op de markt, maar Verge (XVG)  vindt bij ons vooral lokaal zijn kracht: hij is erg populair in Nederland. Hij werd eind 2017 dan ook verschillende malen uitgeroepen tot meest veelbelovende munt van de maand en dat belooft natuurlijk veel goeds. In steeds meer Nederlandse groepen vinden we de munt terug – wat hem uiteraard erg toegankelijk maakt. Die actieve achterban heeft duidelijk een ultiem doel: de blockchain introduceren in het dagdagelijks leven.

Kenmerken van Verge (XVG)

In de eerste plaats moeten we aanhalen dat Verge (XVG) een duidelijke focus plaatst op privacy. Hij maakt gebruik van uiteenlopende cryptografische algoritmen zoals x17 en Scrypt. Het doel: veiligheid waarborgen in ieder systeem én alle miners op gelijke hoogte plaatsen.

Een ander kenmerk vinden we bij de ondersteuning van SPV (Simple Payment Verification). SPV zorgt ervoor dat transacties veel sneller worden bevestigd en er een duidelijk hogere mate van gebruiksgemak is – niet onlogisch voor een digitale munt die zich in het dagelijks leven wenst te introduceren. Omdat een dergelijke mate van gebruiksgemak niet ten koste mag gaan van anonimiteit en veiligheid, heeft het ook i2P en Tor geïncorporeerd.

Bijzonder aan Verge (XVG) is dat het nooit een zogenaamde “premine” kende: alle cryptomunten dienden vanaf het begin aangekocht te worden. In eerste instantie werden 9 miljard munten uitgegeven, waarna er jaarlijks ongeveer een miljard extra volgden.

Hoe verschilt XVG (Verge) van andere cryptomunten ?
Verge (XVG) lijkt dan misschien wel de zoveelste te zijn uit een hele reeks aan cryptomunten, maar toch is het ook weer een buitenbeentje – althans op sommige vlakken. Zo heeft het heel wat verbeterde privacyfuncties die te herleiden vallen tot de eerder aangehaalde netwerken i2P en TOR. Deze netwerken kunnen gebruikt worden voor zowel het ontvangen als het verzenden van XVG’s, wat zich in de praktijk vertaalt naar het geheim karakter van transactie- en IP-adresgegevens.

Het moet ook gezegd worden dat de Verge Electrum Wallet over een zogenaamde ‘multi-signature support’ beschikt. Concreet: transacties kunnen meer dan enkel een beveiliging met de private key vereisen. Dit is echter eerder een optie dan een regel: gebruikers kunnen voor deze extra beveiligingslaag opteren.

Qua mining? Ook op vlak van mining is XVG (Verge) een tikkeltje anders: het ondersteunt meerdere mining-algoritmes. Dit zorgt ervoor dat miners met uiteenlopende apparatuur aan de slag kunnen. Het doel hiervan is uiteraard om de discriminatie in apparatuur tegen te gaan, een eerlijkere verdeling te bekomen en het gedecentraliseerd karakter te behouden door gespecialiseerde minerbedrijfjes af te houden.

De grootste gelijkenissen met andere cryptomunten zoals BitCoin, is dan weer het gebruik van de proof-of-work consensus. De blocktijd van Verge bedraagt 30 seconden.

Koers Verge & Waarde Verge

Verge (XVG) is, zoals eerder al aangehaald, een blockchain die al langer bestaat. Aangezien het voordien opereerde onder de naam DogeCoinDark, starten we deze bespreking echter pas vanaf 15 februari 2016. Het zijn de grote updates die sindsdien volgden die immers de huidige koers vormgegeven hebben.

Op 15 februari 2016 mat die koers een wel erg magere $ 0,000032 – inderdaad, dat zijn vier nullen. De omvorming naar Verge betekende aanvankelijk nog geen snelle stijging, integendeel. Zo klokte het op 1 januari 2017 zelfs af op een nog magerdere $ 0, 00002. Toen Verge (XVG) echter hun nieuwste Whitepaper uitbrachten op 4 juni 2017, wijzigde een en ander wel heel snel. Beleggers kregen eindelijk een idee van de planmatige aanpak die Verge ambieerde. Al de dagen voorafgaand aan de publicatie begon de koers te klimmen en op 4 juni zelf klokte het af op $ 0,0045 – een stijging van maar liefst 22.500 % ten opzichte van 1 januari 2017. En alhoewel de Verge koers nadien weer fiks terugzakte – waarschijnlijk door de grootschalige verkoop door beleggers die snel winsten wilden boeken, bleef de stijgende trendlijn een feit. Op het moment van schrijven blijft de Verge koers vrij stabiel tussen $ 0,005 en $ 0,008. Een echte krachtpatser is het met andere woorden niet, maar als de ontwikkelaars op deze professionele wijze aan de slag blijven gaan – dan is het zeker een mooie toekomst beschoren.

Verge kopen

Als het aankomt op Verge kopen, kunnen wij voornamelijk het gebruik van Litebit aanraden. Litebit is een Nederlandstalig handelsplatform die volledig voldoet aan de huidige Nederlandse wetgeving. Niet alleen heeft het zijn grote betrouwbaarheid als groots voordeel, maar bovendien is het ook een erg toegankelijk platform. Zo kan je er gewoon online jouw XVG’s bewaren (alhoewel je nog steeds een eigen wallet kan gebruiken), krijg je er actuele koersinformatie en kan je via de notificatietools op het best geschikte moment kopen of verkopen. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je er voor het kopen van Verge iDeal en andere toegankelijke betaalbronnen kan gebruiken. Anderzijds: anoniem is het niet, je zal je bij de registratie dienen te identificeren (alhoewel dat voor erg kleine transacties niet het geval hoeft te zijn). Vooral voor zij die willen investeren in Verge en op korte termijn winsten willen boeken, is Litebit een goed idee.

Wil je echter XVG (Verge) kopen om ze op lange termijn te bewaren én gedurende al die tijd een ultieme veiligheid behouden? Dan is het mogelijks een beter idee om een zogenaamde Wallet te gebruiken. Een Verge Electrum Wallet of een Verge Tor wallet (Android) is dan misschien wel een stuk minder toegankelijk, maar biedt toch wel een extra beveiligingslaag. Verge kopen kan je dan trouwens nog steeds gewoon doen via Litebit, met het enige verschil dat je de munten laat doorsturen naar jouw eigen wallet.

Investeren in Verge, een goed idee?

Allereerst: een glazen bol, dat hebben we niet. Of Verge (XVG) in de toekomst zal stijgen of dalen, dat kunnen dus ook wij niet zeggen. Echter kunnen we wel aangeven dat de professionele manier van werken heel wat beleggers weet te bekoren en Verge momenteel in een positieve trend zit. Zijn specificaties maken hem ietwat uniek en dat is goed, zo heeft hij terecht zijn plaats op de markt weten te veroveren.

Andere voordelen van Verge (XVG) die we kunnen aanhalen, zijn:

 • De volledige anonimiteit en de focus op privacy;
 • De erg actieve achterban, ook in Nederland;
 • Een van de weinige cryptomunten zonder zogenaamde pre-mine;
 • Erg snelle transacties;
 • Een eerlijke kans voor alle miners;
 • Gedecentraliseerd en open-source.

De koers van Verge is de laatste weken sterk aan het wisselen, door gebruik te maken van tradingsoftware kun je door middel van ‘daytrading’ profiteren van de sterke koerswisselingen die eigenlijk wel van toepassing zijn op elke cryptomunt die er momenteel te verhandelen is, het is wel aan te raden een systeem te gebruiken en niet zomaar wat dingen te proberen, je kunt namelijk een gedeelte van je inleg zo maar verliezen door foute beslissingen te maken, dit is vergelijkbaar met de aandelenhandel maar deze is niet zo volatiel als de cryptovaluta handel op crypto exchanges momenteel.

Of die voordelen van Verge (XVG) ook echt voldoende zullen zijn om de markt te veroveren en door de massa gebruikt te worden? Dat kunnen ook wij niet voorspellen. Oordeel vooral zelf en vergeet niet: een geïnformeerd man is er altijd twee waard.

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,894.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,572.38
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.90
 • xrpXRP (XRP) $ 0.400064
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 0.999730
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.374003
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092598
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.09
 • solanaSolana (SOL) $ 23.81
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,566.91
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.22
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.17
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.63
 • tronTRON (TRX) $ 0.062314
 • daiDai (DAI) $ 1.00
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.48
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,817.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.16
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 6.97
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.29
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.56
 • moneroMonero (XMR) $ 174.50
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.44
 • aptosAptos (APT) $ 16.51
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.17
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090496
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.78
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.44
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.31
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077872
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.07
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.09
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238210
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023125
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064543
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.73
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.733674
 • fantomFantom (FTM) $ 0.486782
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.65
 • aaveAave (AAVE) $ 80.98
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.722069
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.67
 • flowFlow (FLOW) $ 0.998176
 • fraxFrax (FRAX) $ 0.999408
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02