Waves | waves Kopen

Waves kopen

Waves kopen gaat tegenwoordig zeer gemakkelijk. Bij cryptoloket.nl hebben wij het samen met onze partners het zeer eenvoudig gemaakt om Waves te kopen en een wallet te plaatsen. waves is een coin die u online kunt kopen met uw eigen bank.

De manier waarop geld gebruikt wordt is de laatste jaren erg veranderd. Steeds meer gaan mensen gebruik maken van vernieuwende betaalmethodes om financiële transacties uit te voeren, overschrijvingen te maken en te beleggen of investeren. Gewoon geld is dan wel nog een populaire methode om dit alles te doen, er vindt ongetwijfeld een verschuiving plaats naar andere methodes.

Cryptovaluta zijn een van deze methodes. Geld wordt bij virtuele munteenheden helemaal digitaal, wat natuurlijk enkele voordelen met zich meebrengt. De revolutie die hierdoor in gang werd gezet, begon met de popularisering van de Bitcoin. Dit was de allereerste virtuele munteenheid die mensen konden kopen om te beleggen, te sparen, te investeren, enzovoort.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig nog tal van andere varianten beschikbaar, waaronder Waves. Deze munteenheid biedt de gebruiker enkele interessante voordelen, en een duidelijk overzicht daarop is dan ook belangrijk als je er het beste uit wil halen!

Wat is Waves?

Waves wordt gezien als een decentraal, open platform voor handel. Het is gebouwd op een unieke blockchain, en ondersteunt op maat gemaakte valuta’s – ook wel CATs of Custom Tokens genaamd. Het doel is om decentrale crowdfunding mogelijk te maken, maar ook om andere digitale en zelfs traditionele munteenheden te bewaren op het platform. Deze kunnen daarbij verhandeld worden op basis van een cryptografische beveiliging in de blockchain van Waves.

Het unieke Waves Platform geeft zelf uit een Open Blockchain platform te zijn. Hiermee kunnen cryptocurrencies zoals Bitcoin, en hun functionaliteiten, verlengd worden, waardoor men veel meer kan doen dan gewoon financiële transacties uitvoeren. Het is dus niet de bedoeling om virtuele munteenheden te vervangen, maar wel om een plaats te creëren waar men alles dat waarde heeft kan uitgeven, overdragen, enzovoort – helemaal decentraal. Denk hierbij aan valuta’s zoals de doller of euro, aandelen, en cryptocurrencies.

Het platform gebruikt als basis andere cryptocurrency projecten, waaronder SuperNet, BitShares en NXT. Het Waves Platform werd echter wel op een andere manier ontwikkeld, waarbij men Scala gebruikte als programmeertaal. Het concept mag dan misschien wel niet vernieuwend zijn, Waves is anders dan andere platforms dankzij zijn vernieuwende gebruiksgemak en toepassingsmogelijkheden.

Het Waves platform, en hoe het werkt

Waves kopenHet platform maakt het mogelijk om in minder dan één minuut een virtuele munteenheid te creëren – en dit kan echt alles zijn. De waarde van die valuta is gegarandeerd door het feit dat een andere valuta garant staat. Zo kan, wie Bitcoins bewaart op het platform, 1 coin sturen naar het Waves Bitcoin adres op dat platform. Daarop ontvangt de gebruiker dan één wBTC Waves token, die een 1 op 1 waarde bedraagt van één Bitcoin.

Zodra ze op het platform terecht komen, kunnen deze tokens eenvoudig ingeruild worden voor andere. Zo kan het gaat om Waves-Ripple, Waves-Euro, enzovoort. Het uitwisselen van valuta op dit platform gebeurt daarbij heel snel, zonder dat een centrale autoriteit zich ermee gaat bemoeien.

Waves als geautoriseerd platform voor valuta

Waar veel blockchain exchange functies mee kampen, is het in- of uitvoeren van zogenaamd fiduciair geld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan euro’s. Waves lost dit probleem op door fiat gateways te gebruiken, een soort geautoriseerde centrale partijen die klassieke munteenheden aannemen en converteren naar Waves tokens op de blockchain, zoals wUSD of wEUR.

De fiat gateways zouden dus gezien kunnen worden als een centrale autoriteit, waardoor men een regel- en wetgeving kan toepassen die de in- en uitvoer van geld op de blockchain regelt. KYC (Know Your Customer), AML (Anti Money Laundering) en andere compliance frameworks houden de echte wereld en de blockchain momenteel nog gescheiden van elkaar. Dit omdat de financiële sector, en nog een aantal andere, verplicht worden om, zodra een financiële transactie een bepaalde som bedraagt, te achterhalen waar het geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Waves en zijn platform maken het mogelijk voor landen om cryptovaluta te beheren, dankzij deze fiat gateways.

De maximale uitgave van Waves cryptcurrencies bedraagt 100 miljoen, wat wil zeggen dat er geen inflatie bestaat. Men rekent kleine kosten voort transactievergoedingen aan, om te zorgen dat miners rendement kunnen blijven halen uit het bevestigen van transacties op de blockchain. Het gaat hierbij echter om een miniem gedrag, namelijk 0,001 Waves. Het platform gebruikt een vernieuwde vorm van het PoS (Proof of Stake) protocol als algoritme. Deze wordt ook wel de Leased Proof of Stake genaamd, en is in staat om sneller transacties te bevestigen, en dus meer – tot wel 1000 per seconde!

Het Waves platform: de cijfers

De initial coin offering voor Waves en zijn platform zijn gestart op 12 april 2016, en telde als een van de meest populaire crowdfunding acties van het jaar. De opbrengst bedroeg niet minder dan 29,634 BTC (of 14 miljoen euro) en naderde daarmee het bekendere Ethereum.

Waves onderscheidt zich vooral door het gebruik van zogenaamde custom tokens, en de light wallet die daarvoor word ontwikkeld. Voeg daar de compliance mogelijkheden aan toe, en je hebt een blockchain die erg aantrekkelijk is voor zowel particulieren als bedrijven!

Waves currency kopen om deze te investeren komt altijd met een zeker risico, maar de positie van de Waves valuta nemen in elk geval een sterke, betrouwbare positie in. Dit wordt ook nog eens ondersteund door de gestage groei van de valuta. Als meer internationale bedrijven het platform gaan gebruiken, dan zal de koers van deze munt zeker en vast stijgen – en dat maakt het dan ook een van de interessante virtuele munteenheden om in te investeren!

Een officiële Waves wallet kopen

Net zoals bij het beheren van gewoon geld, is het bij cryptovaluta eveneens belangrijk om een veilige opbergplaats te hebben. Hiervoor werden speciale virtuele wallets ontwikkeld. Vaak zijn er ook fysieke portemonnees, waar je als gebruiker je cryptogeld in kan opslaan, maar digitale wallets worden steeds populairder.

De officiële Waves wallet maakt het mogelijk om geld te bewaren op je smartphone, computer, en zelfs in je browser. Het zijn de ontwikkelaars van het platform zelf die deze wallet opgezet hebben, en er zijn verschillende versies van verkrijgbaar. Je kan de wallet client downloaden via de Waves website als je deze op de computer wil gebruiken, maar het is ook mogelijk om een plug-in te installeren op Chrome. Daarbij bestaat er een heuse Waves app, die je eenvoudig op je Android of iOS mobiele apparaat kan installeren vanuit de Apple App Store of via Google Play.

Tenslotte is het mogelijk om een zogenaamde light wallet te creëren. Op die manier moet je geen complete kopie van de blockchain op je toestel downlanden en installeren. Het grootste voordeel van deze light versie? Transacties en andere handelingen gebeuren erg snel, waardoor je dus meer flexibiliteit en vrijheid hebt!

Waves cryptovaluta kopen, verschillende methodes

Als je de beslissing hebt gemaakt om in Waves te investeren, dan zijn er nog verschillende manieren waarop je deze munt kan kopen op het Waves Platform. Het is eigenlijk voordeliger om de munt in te ruilen voor een andere cryptovaluta – maar het is natuurlijk ook mogelijk om met euro’s te betalen voor Waves, via iDeal of VISA.

Litebit is een Nederlandse handelaar die de meest bekende cryptovaluta verkoopt en inkoopt. Je kan hier ook Waves verkrijgen, en deze op een officiële en beveiligde manier betalen via methodes zoals iDeal of Bancontact.

Litebit vereist wel dat er vanaf een bepaald bedrag een identificatie wordt gegeven van de gebruiker, om criminele activiteiten en witwassen te voorkomen. Het maximale bedrag dat je kan verifiëren zonder deze identificatie op te geven, is 75 euro aan cryptovaluta. Als je daarbij gewoon je telefoonnummer opgeeft, dan verhoogt dit maximale bedrag tot wel 350 euro. Tenslotte is het mogelijk om 500 tot 35.000 euro te verifiëren, als je je adres of identiteit opgeeft.

Waarom kiezen voor Waves bij Litebit?

Kiezen voor Waves is op zich een goed idee, aangezien deze cryptovaluta heel wat mogelijkheden biedt voor de gebruiker. Waarom je nu zou moeten kiezen voor Litebit om je de munteenheid aan te kopen, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. Een overzicht:

1. Litebit is een officieel Europees platform dat in Nederland wordt ondersteund
2. De tarieven zijn erg voordelig, voor uiteenlopende cryptovaluta
3. Er wordt op verschillende niveaus gebruikersidentificatie gevraagd
4. Er wordt gebruik gemaakt van 2-factor beveiligingsopties voor de authenticatie van gebruikers en transacties

Het gaat dus om een platform dat op een veilige, snelle en officiële manier Waves cryptocurrency verhandelt – en dat maakt investeren in deze valuta des te meer de moeite waard!

Conclusie: Waves, méér dan gewoon een cryptovaluta

Waves kopen mag dan wel identiek lijken aan het kopen van een andere coin, er komt heel wat meer bij kijken. Waves fungeert immers als een heus platform voor de verhandeling van uiteenlopende soorten valuta – of die nu virtueel of echt zijn. Het dient als een verbindingsstuk tussen de digitale en de échte wereld, op het vlak van financiën – en dat maakt het dan ook een centraal punt van financiële verhandelingen voor talloze particulieren en bedrijven.

Investeren in Waves is dus een goed idee als je meer vrijheid voor jezelf wil creëren, teneinde valuta om te ruilen voor andere populaire munteenheden. Hierbij kan je altijd zeker zijn van een veilige, betrouwbare en snelle verhandeling van geld, of dat nu Bitcoins of Ethereum zijn. De Bitcoin wordt natuurlijk altijd als basis gebruikt binnen het Waves platform, wat dan weer transparantie garandeert bij het afhandelen van financiële transacties.

Hoe dan ook is Waves kopen een slimme zet als je jezelf financieel een plezier wil doen. In tegenstelling tot de meeste cryptovaluta gaat Waves tal van mogelijkheden bieden voor gebruikers, die méér omvatten dan gewoon het kopen en verkopen van digitaal geld!

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 22,938.00
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,574.59
 • tetherTether (USDT) $ 1.00
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00
 • bnbBNB (BNB) $ 310.98
 • xrpXRP (XRP) $ 0.399119
 • binance-usdBinance USD (BUSD) $ 1.00
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.375186
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.092829
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.09
 • okbOKB (OKB) $ 37.64
 • solanaSolana (SOL) $ 23.90
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,568.56
 • polkadotPolkadot (DOT) $ 6.24
 • shiba-inuShiba Inu (SHIB) $ 0.000012
 • litecoinLitecoin (LTC) $ 94.67
 • avalanche-2Avalanche (AVAX) $ 19.74
 • tronTRON (TRX) $ 0.062502
 • daiDai (DAI) $ 0.999942
 • uniswapUniswap (UNI) $ 6.50
 • wrapped-bitcoinWrapped Bitcoin (WBTC) $ 22,844.00
 • cosmosCosmos Hub (ATOM) $ 13.24
 • chainlinkChainlink (LINK) $ 7.00
 • the-open-networkToncoin (TON) $ 2.28
 • leo-tokenLEO Token (LEO) $ 3.55
 • moneroMonero (XMR) $ 174.68
 • ethereum-classicEthereum Classic (ETC) $ 21.51
 • aptosAptos (APT) $ 16.58
 • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 133.83
 • stellarStellar (XLM) $ 0.090672
 • apecoinApeCoin (APE) $ 5.81
 • quant-networkQuant (QNT) $ 142.89
 • nearNEAR Protocol (NEAR) $ 2.32
 • crypto-com-chainCronos (CRO) $ 0.077878
 • filecoinFilecoin (FIL) $ 5.09
 • lido-daoLido DAO (LDO) $ 2.10
 • algorandAlgorand (ALGO) $ 0.238374
 • vechainVeChain (VET) $ 0.023262
 • hedera-hashgraphHedera (HBAR) $ 0.064663
 • internet-computerInternet Computer (ICP) $ 5.75
 • decentralandDecentraland (MANA) $ 0.736545
 • fantomFantom (FTM) $ 0.489484
 • axie-infinityAxie Infinity (AXS) $ 10.70
 • aaveAave (AAVE) $ 81.17
 • eosEOS (EOS) $ 1.05
 • the-sandboxThe Sandbox (SAND) $ 0.723738
 • elrond-erd-2MultiversX (EGLD) $ 42.64
 • flowFlow (FLOW) $ 1.00
 • fraxFrax (FRAX) $ 1.00
 • theta-tokenTheta Network (THETA) $ 1.02